Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit tehetek a befeketítés ellen?

Mit tehetek a befeketítés ellen?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy van egy jóakaróm, aki el akar tüntetni, be akar feketíteni. PL: lejárató pletykák, vagy törvénytelen dolgok esetében engem jelölne meg - drogot csempészne a ruházatomba/lopott cuccot a lakásba. Tehát jogkövető állampolgárként, hogy tudom magam tisztázni, ha minden ellenem szólna, de biztosan tudom, hogy ártatlan vagyok? (nyilván nem kötnek hazugságvizsgálóra)

Nem kell komolyan venni, mert nem vagyok ilyen cipőben, csupán feltevés. Köszönöm a válaszok!

2015. aug. 3. 18:13
 1/3 anonim ***** válasza:
45%

1. A hazugságvizsgáló nem ér semmit, mert csak azt méri, hogy ideges vagy-e vagy sem. Éppen ezért nem is engedélyezett bizonyítékként.

2. A pletykákkal nem érdemes foglalkozni, aki komolyan veszi, az nem túl értelmes ember.

3. A "drogot csempészne a ruházatomba/lopott cuccot a lakásba" elég nehezen megvalósítható, ilyen csak filmekben van.

2015. aug. 3. 18:18
 2/3 A kérdező kommentje:
De ha mégis ilyen helyzetbe kerülnél, te hogy mosnád tisztára magad? Tehát törvénytelen dolog kapcsán merülne fel a neved...
2015. aug. 3. 18:38
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Ha olyan szinten rágalmazna, pocskondiázna ami árt a munkámra nézve, vagy a családomra nézve, akkor feljelenteném rágalmazásért.

Drogot, egyéb dolgot nem tudnak a zsebembe csempészni, mert eleve nem engedek senkit a komfortzónámba vagyis a minimum 1 lépés távolság még a jó, megbízható barátok között is megvan. Lakásomba meg nem tud bejönni, mert biztonsági zár van, és riasztó- Önszántamból meg sosem hívnám fel a lakásomra.

2015. aug. 3. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!