Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vaterán rendeltem cipőt, de...

Vaterán rendeltem cipőt, de kiderült, hogy hamisítvány. Ezért fel lehet jelenteni?

Figyelt kérdés
Nagykereskedőtől rendeltem aki converse cipőket árul nagyobb tételben. Rendeltem tőle, de kiderült hogy hamisítvány, felhívtuk és arra hivatkozott, hogy ezen az oldalon mindenki tudja, hogy ezek nem igaziak (ennek ellenére ő mégsem tűntette fel sehol hogy nem eredeti lenne). A pénzt nem hajlandó visszaadni. Fel lehet ezért jelenteni?

2015. aug. 7. 10:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Vaterán jelentsd, hogy hamisítványt árul. Az meg nem érv, hogy mindenki tudja.
2015. aug. 7. 10:18
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A vaterán tilos hamisított terméket árulni, amit úgy tüntetnek fel, hogy eredeti.
2015. aug. 7. 10:19
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Jelentsd a Vaterának, és feljelentheted a rendőrségen is.

BTK 388. § (1) Aki a jogosultnak törvény, törvénnyel kihirdetett nemzetközi szerződés vagy európai uniós jogi aktus alapján fennálló iparjogvédelmi oltalomból eredő jogát

a) az oltalom tárgyának utánzásával vagy átvételével,

b) az oltalom tárgyának utánzásával vagy átvételével előállított áru forgalomba hozatalával, vagy az ilyen áru forgalomba hozatal céljából való megszerzésével vagy tartásával

megsérti, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha az iparjogvédelmi jogok megsértését üzletszerűen követik el.

2015. aug. 7. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem csak a vatera szabályaival ellenkezik, hanem már büntetőkategória.
2015. aug. 11. 14:34
 5/5 anonim ***** válasza:
A vaterán árusított márkás ruha termékek 80%-a hamisítvány! Ezt mindeni tudja, még a vatera is, mégsem tesznek ellene semmit. Több éve így van már. Feljelentheted, nem kerül neked az semmibe sem.
2015. aug. 17. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!