Ha valaki az utcán megtámad, egy késsel, és belé fordítom a kést, akkor én hibás vagyok?
Amerikában: jogos önvédelem, ha lelövöd akkor is.
Itt vegzálni fognak, és ha nem cigány az illető vagy zsidó, akkor talán megúszod.
Ellenkező esetben könnyedén rád foghatnak mindenféle rasszista hazugságokat, és akkor véged.
Volt ugyebár az a két szakközepes srác, aki csak felpofozott 1-1 őket kizsebelni akaró lökdösődős cigánynémber, na ők 3 él letöltendőt kaptak ezért, ugyanannyit, mint a lopás közben a magyar torkát átvágó cigánygyerek. És ő még meg is lett büntetve, mert az osztálytárság halálra verő cigány bokszoló Kozák Rajmund 1 év felfüggesztettet kapott.
Ellenben nem tanácsolom a nem halálos kimenetelű önvédelmet sem, mivel rengeteg példa van rá, hogy ilyenkor a 20 fős családdal közösen azt vallják, hogy te rászistá kijelentéseket téve támadtál az ő galerijükre előre megfontolt fajgyűlölő módon ... na ez életfogytig lesz.
" mögé állok, és a kezét fogva magába húzom akkor én elvileg nem szőrtam meg nem"
így ebben a felállásban egész biztos hogy még a műanyag lakat is rád fog rohadni.
Ez elég bonyolult szituáció a törvény szempontjából és nagyon rosszul van ez kitalálva .
Tehát így néz ki a helyzet :
este megtámad valaki és te előröl szúrod meg akkor valószínűleg megúszod . De ha hátba szúrod akkor már te vagy a hibás mert azt fogják mondani hogy ő menekült és te így szúrtad meg .
Ha nappal megtámadnak akkor elvileg úgy szól a törvény hogy addig nem szúrhatod meg amíg ő nem szúrt mert különben túlzott önvédelem áll fent .
Pontosan így néz ki :
Nappal megtámadnak ő megvág vagy megszúr és te utána szúrod meg akkor az jogos önvédelem . De ha te szúrod meg elsőnek akkor 2 lehetőség áll fent . Ha nem hal meg akkor túlzott önvédelem akkor talán megúszod egy kis figyelmeztetéssel , csak azt kell mondani hogy nagyon megijedtél és nem tudtad mit cselekszel de ha már volt pár verekedős ügyed akkor ezt nem fogják elhinni és valószínűleg felfüggesztettet kapsz . Viszont ha meghat akkor te vagy a hibás és valószínűleg lecsuknak . De ezek mellett befolyásoló a támadó hovatartozása és ezekből csak te jöhetsz ki rosszul ( ahogy már előttem le írták ) .
Az a baj hogy a legtöbb esetben a védekező jön ki rosszabbul mert hülye a törvényeink és a "kisebbséget" és a bűnözőt szinte jobban védi mint a védekezőt . Például ha Amerikában rád támadnak simán le lőheted és nem kapsz érte semmit . De vissza térve valóban lehet hogy jobban jársz ha elfutsz de ha látta valaki hogy te voltál akkor nagyobb bajba keveredsz .
Ha cigány vagy zsidó akkor tuti sittre mész.
Egyébként tuti megúszód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!