Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Joga van reklamálni vagy...

Joga van reklamálni vagy kártérítést kérni?

Figyelt kérdés
Kiadtunk egy apartmant és a klíma nem fújt hideget...jelezték a lakók a problémát és mi azonnal intéztünk szerelőt, igaz csak 2 nap múlva tudott kimenni (a többi hetekkel késöbb ment volna) ! Most kártérítést követel és fenyeget... Normális ez a tag? Van joga ehez? Nem én rontottam el a klímát...

2015. júl. 23. 19:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
"Csak" 2 napig nem ment a klíma (gondolom amúgy sincsenek ott 4-5 napnál tovább), a hőségriadó közepén, miközben azzal hirdeted az apartmant, hogy van klíma. Én is felidegesíteném magamat a vendéged helyében.
2015. júl. 24. 16:28
 12/16 A kérdező kommentje:

Mennyi megértő ember... gondolom nekik még nem volt soha műszaki problémájuk! Arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e joga ezért perelni, azt tudom, hogy idegesítő meg nekem is szar lett volna, de nem kell mindjárt ennyire köcsögnek lenni!!! A szerelő akivel beszéltem azt mondta egy órán belül ott van (szombat 14-15 h között)! Kereken egy óra múlva hívott, hogy mégsem lesz ott, majd csak hétfőn...na most ezért nem kerestem mást és egyébként sem könnyű szombaton szerelőt szerezni úgy érzem!

Igenis megértem a vendéget és nekem mocskos kellemetlen és szarul esik, de mindent megtettem, hogy megoldjuk!

2015. júl. 25. 10:15
 13/16 anonim ***** válasza:
Sajnos ez benne van a pakliban. Erre mondják azt, hogy az apartmankiadás nem csak a pénzbeszedésből áll, vállalni kell az ilyen helyzetekben a kockázatot. Elromlott a klíma, tehát nem működött, némi kompenzáció megilleti a vendéget. Ha nem tudtok megegyezni, akkor igen, akár bíróságra is mehet, és akár még nyerhet is.
2015. júl. 25. 14:25
 14/16 anonim ***** válasza:
A te dolgod megbízható szerelőt keresnek hosszú távra. Ugyanúgy hozzá tartozik ez is az apartmann kiadáshoz. Mit gondolsz miért tartanak a jobb appartmanok szerelőt?
2015. júl. 25. 21:17
 15/16 anonim ***** válasza:

"A szerelő akivel beszéltem azt mondta egy órán belül ott van (szombat 14-15 h között)! Kereken egy óra múlva hívott, hogy mégsem lesz ott, majd csak hétfőn...na most ezért nem kerestem mást és egyébként sem könnyű szombaton szerelőt szerezni úgy érzem! "

Azért nem kerestél mást,mert egy óra múlva azt mondta, hogy nem jön ? Egy órával előtte hívtad fel, de másodszor már azért nem hívtad fel,mert elment a kedved, mert nem ért rá ? ennyi !?...

Ugyanúgy kell keresni szerelőt, vagy ellenőrizni amikor elmegy a lakó, hogy nem rontotta-e el a legfontosabb dolgot -.-

Ha már nem tetted meg, hívj szerelőt a te dolgod !

"Az a gond,hogy nem tudtam róla, hogy rossz!! Előtte ment ki más lakó és egy szóval sem mondta"

Mit mondott volna ? Bocs elcsesztem a klímát, szereljétek meg, ha azt akarjátok, hogy a következő lakó ne perelje szét a popsitokat ? :LOL.

2015. júl. 25. 22:51
 16/16 A kérdező kommentje:
15-ös!! Ő volt a sokadik akit kérdeztünk és amikor eltelt az 1 óra már délután 4 volt (ha nem később). Szombaton olyankor kit hívjak, főleg ha előtte többen mondták, hogy csak jövő héten csinálnák meg. Én megértek mindenkit aki hozzászólt, úgy látom ez nem kölcsönös... 11 kor vettem át a nyaralót és 3-4 óra múlva már szerelőt kerestem amikor kiderült a hiba! Nem napokig vártam vele... megegyeztünk, kapott vissza pénzt és békében elváltunk! Nem akartam kikerülni a kártérítést mert igaza volt, de ezt már mondtam
2015. júl. 27. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!