Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valakinek a tartozása a...

Ha valakinek a tartozása a bank felé magasabb, mint a megterhelt ingatlanának értéke, érdemes lehet hagyni bebukni a hitelt?

Figyelt kérdés
Milyen következménye lehet ennek az ingatlan elvesztésén túl? Nyugdíjasról van szó, nincs más ingatlan vagyona, és nagyobb értékű ingóságai sem.
2015. júl. 12. 08:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
Sugallni
2015. júl. 13. 11:32
 12/44 anonim ***** válasza:

"Ezt én értem, de ugye ezzel azt azért nem akarod sugallni, hogy ez egy jó és felelős megoldás?"

Jó és felelős? Ó nem. Ez egy kényszermegoldás.

Azt ugyan leírtad mi nem jó és felelős, de ugyan milyen megoldást tudsz, ami az lenne?

A vagyona így is elveszik. Semmit nem örökölnek utána.

Remélem ezzel nem azt akartad sugallni, hogy az apák bűneiért a fiaknak kell lakolni?

2015. júl. 13. 13:40
 13/44 anonim ***** válasza:
Melyik mondatomból vontad le ezt a téves következtetést?
2015. júl. 13. 14:20
 14/44 anonim ***** válasza:

Elnézést kérek, ha félreértettelek volna! Megbántani pedig egyáltalán nem volt célom.

"Ezt én értem, de ugye ezzel azt azért nem akarod sugallni, hogy ez egy jó és felelős megoldás?"

Ebből a mondatodból.

Rendben van, hogy szerinted ez nem a "jó és felelős megoldás", de ezzel azt sugallod, hogy valami más megoldás létezik, ami az. Azt viszont nem osztod meg velünk... (Vagy te sem tudsz ilyet.)

Márpedig szerintem itt a "más megoldás" a további fizetés, amit nyilván megtennének, ha lenne rá lehetőség.

2015. júl. 13. 15:34
 15/44 anonim ***** válasza:
Az átlagosnál talán komplikáltabb agyműködéssel rendelkezem, így a gondolataim egyszerre több irányba szoktak elindulni. Az egyik ilyen gondolat, hogy egy vagyont veszni hagyni butaság, ha van utódom, akkor egyenesen felelőtlenség. Számomra nem az derült ki a kérdésből, hogy nem tudja fizetni a hitelét. Sokkal inkbb az, hogy bár tudja fizetni, elege van belőle és mivel a lakhatás megoldott, le van ejtve az egész. Csak az ilyen ember a gyerekét is hátbaszúrja. Talán én nőttem fel furcsa felfogásban, de Számomra evidens, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy a gyerekemet ne csupasz seggel indítsam útnak.
2015. júl. 13. 16:09
 16/44 anonim ***** válasza:

Ebben igazad van, de sajnos manapság a hitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok (sőt, a teljes vagyon) értéke gyakran a közelében sincs a hátralévő tartozásnak. Ilyenkor már nem a meztelen segg a tét, hanem a rabszolgasors, több nemzedékre. Túlzásnak tűnhet, amit mondok, de sajnos koránt sem az.

Szerencsére a törvény - egyelőre - kiutat biztosít, a hagyaték visszautasításával. Illetve, hogy az örökös, csak a hagyaték értékéig felel a tartozásért.

Szomorú dolgok ezek. Nem lett volna szabad engedni, hogy a bankok a fedezet értékénél magasabb összeget kölcsönözzenek ki. Régen ezt törvény korlátozta. Aztán a törvény változott...

Az azért nonszensz, hogy egy évek óta törlesztett hitel összege, az évek múlásával nem hogy csökkenne, de még több is, mint mikor felvették, s már régen túlnőtt a fedezetül szolgáló ingatlan értékén.

Hozzáteszem, hogy egy fillér hitelem sincs. Nem vagyok érintett. A tartozást meg kell fizetni (egy Lannister mindig meg is szokta), de nem ilyen feltételek mellett!

Meg kellene találni az arany középutat. A bankok is járjanak jól (bár szerintem már így is jól jártak), az adósok se kerüljenek kilátástalan helyzetbe.

2015. júl. 13. 17:27
 17/44 anonim ***** válasza:
Sajnos a politika sikeresen tette a bankokat bűnbakká ebben a történetben. Ne gondold, hogy annyira jól jártak! Egy-egy banktól eltekintve ők is chf, vagy épp eur-ban vették fel azt az összeget az anyabankoktól melyet folyósítottak az ügyfeleiknek. A különbözetet viszont nekik kell lenyelniük, hiszen az anyabank felé nekik ugyanúgy az aktuális árfolyam alapján kell törleszteni. Hatalmas hibának és aljas lépésnek tartom a kormány részéről, hogy politikai érdekből (mert abból) feltüzelték a közvéleményt a pénzintézetek ellen. Nem okos dolog a pénzügyi szektorbellen hangolni az embereket, mert bankok nélkül leáll a gazdaság. A magyar emberek pénzügyi ismeretei ijesztően alacsonyak, ezt kihasználni aljas dolog volt. És veszélyes is. Persze a cél nyilvánvaló.
2015. júl. 13. 18:30
 18/44 anonim ***** válasza:
32%

"Az átlagosnál talán komplikáltabb agyműködéssel rendelkezem"

Nem rendelkezel te semmivel.

Szimplán át akartad verni a kérdezőt azzal, hogy félretájékoztatod.

Adósságot önmagában nem lehet örökölni, ha fejen állsz akkor se, bár ezt te is tudod, a célod az volt, hogy átverd.

2015. júl. 13. 19:16
 19/44 anonim ***** válasza:
Igen, ez volt minden vágyam, hiszen ezért fizetnek...ó anyám, de nagy sötétség támad itt néha...!
2015. júl. 13. 19:52
 20/44 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha szorult volna beléd annyi intelligencia, mint amennyi nem, vetted volna a fáradtságot és az internetes világban kb fél perc alatt megtaláltad volna a cáfolatát a primitív vádjaidnak. De gondolom ez téged hidegen hagy, hiszen az egyetlen célod a frusztrációd levezetése volt...
2015. júl. 13. 20:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!