Ha valakinek a tartozása a bank felé magasabb, mint a megterhelt ingatlanának értéke, érdemes lehet hagyni bebukni a hitelt?
"Ezt én értem, de ugye ezzel azt azért nem akarod sugallni, hogy ez egy jó és felelős megoldás?"
Jó és felelős? Ó nem. Ez egy kényszermegoldás.
Azt ugyan leírtad mi nem jó és felelős, de ugyan milyen megoldást tudsz, ami az lenne?
A vagyona így is elveszik. Semmit nem örökölnek utána.
Remélem ezzel nem azt akartad sugallni, hogy az apák bűneiért a fiaknak kell lakolni?
Elnézést kérek, ha félreértettelek volna! Megbántani pedig egyáltalán nem volt célom.
"Ezt én értem, de ugye ezzel azt azért nem akarod sugallni, hogy ez egy jó és felelős megoldás?"
Ebből a mondatodból.
Rendben van, hogy szerinted ez nem a "jó és felelős megoldás", de ezzel azt sugallod, hogy valami más megoldás létezik, ami az. Azt viszont nem osztod meg velünk... (Vagy te sem tudsz ilyet.)
Márpedig szerintem itt a "más megoldás" a további fizetés, amit nyilván megtennének, ha lenne rá lehetőség.
Ebben igazad van, de sajnos manapság a hitelek fedezetéül szolgáló ingatlanok (sőt, a teljes vagyon) értéke gyakran a közelében sincs a hátralévő tartozásnak. Ilyenkor már nem a meztelen segg a tét, hanem a rabszolgasors, több nemzedékre. Túlzásnak tűnhet, amit mondok, de sajnos koránt sem az.
Szerencsére a törvény - egyelőre - kiutat biztosít, a hagyaték visszautasításával. Illetve, hogy az örökös, csak a hagyaték értékéig felel a tartozásért.
Szomorú dolgok ezek. Nem lett volna szabad engedni, hogy a bankok a fedezet értékénél magasabb összeget kölcsönözzenek ki. Régen ezt törvény korlátozta. Aztán a törvény változott...
Az azért nonszensz, hogy egy évek óta törlesztett hitel összege, az évek múlásával nem hogy csökkenne, de még több is, mint mikor felvették, s már régen túlnőtt a fedezetül szolgáló ingatlan értékén.
Hozzáteszem, hogy egy fillér hitelem sincs. Nem vagyok érintett. A tartozást meg kell fizetni (egy Lannister mindig meg is szokta), de nem ilyen feltételek mellett!
Meg kellene találni az arany középutat. A bankok is járjanak jól (bár szerintem már így is jól jártak), az adósok se kerüljenek kilátástalan helyzetbe.
"Az átlagosnál talán komplikáltabb agyműködéssel rendelkezem"
Nem rendelkezel te semmivel.
Szimplán át akartad verni a kérdezőt azzal, hogy félretájékoztatod.
Adósságot önmagában nem lehet örökölni, ha fejen állsz akkor se, bár ezt te is tudod, a célod az volt, hogy átverd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!