Ha a BKV bírság 16 000 Ft, akkor mik ezek a 32 ezer Ft-os csekkek, követelések?
Ismerősöm mesélte, aki bliccelt a nyári szünetbe, mert iskola idő alatt nem vett bérletet, mondván minek, aztán egyszer hagyta el a lakását és lám, hogy a büntetés a helyszínen 16 000 Ft csak és már másnaptól csekken befizetve is 32 ezer Ft lenne. Ez így van valóban?
Olvastam itt is [link] hogy valami 32 ezret akarnak behajtani emberektől. De 16 ezret senki sem hord magánál BKV járaton, hogy el ne lopják, senki nem tud helyszínen annyit fizetni, akkor miért írják a 16 ezret minden felületen a buszokon?
Ez az, hogy nem engem büntettek meg, mert egyrészt érvényes bérlettel utazok, másrészt jól utánakérdeztem volna ennek és lecsesztem volna az ellenőrt, hogy minek írnak 16 ezret amikor 32 ezerről van szó.
Nem tudom mi az igaz. Akkor most a szomszédnak valóban 32-őt kell kölcsönadjak, vagy meg akar vágni 16-tal? A linkben 32 volt. Mi ez a 32 ezer?
Most nem azért, de ha már van valaki olyan pofátlan, hogy jegy nélkül megy, akkor ahhoz már miért nincs bőre meg agya, hogy kamu nevet mond be, vagy nem is mond semmit, csak elsétál a fenébe?
Simán lehet, hogy csak a helyszíni bírság 16, de amúgy meg ne akard a szomszédod büntetését kifizetni. Szerinted mikor adja meg, ha nincs összesen erre ennyi pénze?
"A 16.000,- Ft pótdíj helyszíni kiegyenlítése esetén annak összege 8.000,- Ft-ra mérséklődik."
"Aki tartozását 30 napon belül nem egyenlíti ki, az a 16.000,- Ft alappótdíjon felül 16.000,- Ft késedelmi díjat és 500,- Ft eljárási díjat (összesen 32.500,- Ft-ot) köteles fizetni."
A teljes szöveg (meglepő módon a BKK honlapján) :
# 8/8 Időpont ma 21:29
Jó lesz az 5 évnek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!