Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha autót vezetek, de az...

Ha autót vezetek, de az okmányaim otthon maradtak, visszafordulok érte, de igazoltatás van, akkor jön a helyszíni birság/csekk vagy valahogy elintézhető?

Figyelt kérdés

Múltkor elindultam munkába,nagy volt a sürgés ,forgás,és cirka 2km-re vettem észre,hogy nincs nálam a táskám a munkához.

Visszafordultam,és szirénázni kezdett,mire az előttem kikanyarodó nem világító féklámpájú skodát álitotta le,akkor meghűlt bennem a vér,hogy most ~ 1 heti fizum ugrott...

2015. máj. 5. 19:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Nézd, elvileg ez büntetendő. De te Magyarországon élsz, a korrupció fellegvárában.
2015. máj. 5. 19:21
 2/4 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, merre tartottál épp a papírjaid nélkül, az mindenképp szabálysértés.

Ha ilyen van, ki kell szállni az autóból, és úgy visszamenni. (Megjegyzem, elvileg gyalogosként is igazoltathatnak.)

2015. máj. 5. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Elvileg nem feltétlenül büntet meg a rendőr. Ez igazából a jóindulatán is múlik. Egyik ismerősömet állította már így meg rendőr és ott is csak leellenőrizték amit bediktált és ennyi volt.

Engem meg gyalogosként igazoltattak és szintén nem volt nálam semmi, mégis megúsztam egy ejnye-bejnyével és elmagyarázták, hogy miért javasolt, hogy nálam legyen mindig valami irat (gyalogost is büntethetne, sőt akár be is vihetnék).

2015. máj. 5. 21:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Ilyen esetekre szolgál a Deákigazolvány.

[link]

2015. máj. 6. 01:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!