Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Emberfüggő, hogy mi kelthet...

Emberfüggő, hogy mi kelthet félelmet és megbotránkoztatást nem?

Figyelt kérdés

Pl a horogkeresztes zászló használata, terjesztése sérti az emberi méltósághoz való alapvető jogot, mert az másokban félelmet, megbotránkozást kelthet.

Bennem ugyan ezeket az érzéseket kelti a meleg szivárványos zászló használata.

Ezt is támogatnák legalább annyian mint ahány meleg él az országban. Lehetne ebből is törvény?

Mert ha a liberalizmus arról szól, hogy mindent szabad ami másnak nem árt, akkor azzal, hogy egy horogkeresztes zászlót lenget senkinek nem árt jobban annál, mint aki egy szivárványos zászlót.

2015. jún. 29. 18:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%

Igen, emberfüggő. Szerintem úgy lenne ez korrekt, ha mindenki vonulgathatna, amivel csak akar. Amíg nem ér konkrét személyt támadás, addig lehessen.

Így viszont ne várják tőlem sem a homokosok, hogy támogassam az ő kis felvonulgatásukat...

Egyébként fun-fact: most hurcolnak meg egy pesti boltost, amiért horogkeresztes és sarlókalapácsos relikviákat merészelt árulni.

2015. jún. 29. 18:47
 2/11 anonim ***** válasza:
52%

Persze, hogy emberfüggő. Minden olyan törvény, amelyik az egyénre gyakorolt pszichológiai hatás alapján tilt vagy büntet valamit, gumitörvény, amit bármire rá lehet húzni. (Garázdaság a tipikus példa.) A horogkereszt használatára külön jogszabály van (BTK 335 §).

"Bennem ugyan ezeket az érzéseket kelti a meleg szivárványos zászló használata." - félelmet kelt benned egy szivárvány? Komolyan mondom, forgatnánk ma egy dokumentumfilmet a valóságról, visszaküldenénk az időben nem messzire, csak a '80-as évekbe, azt mondanák a nézők, hogy disztopikus szatíra.

2015. jún. 29. 18:54
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem az lenne a legjobb, ha a társadalom nem alkalmazkodna ezekhez az egyénileg kikiáltott fogalmakhaz, jelképekhez.

Pl. nekem a szivárvány kapcsán mai napig egy gyönyörű természeti jelenség jut eszembe. Vagy ha azt mondom valakinek hogy "túlságosan meleg vagy", akkor egyszerűen arra gondolok hogy lehet hogy érdemes lenne megmérni a lázát.

2015. jún. 29. 18:57
 4/11 anonim ***** válasza:
3: Akkor most gondolj bele abba, hogy létezik "Meleg" vezetéknév. Szegény emberek ilyen névvel mit élhetnek át?
2015. jún. 29. 19:16
 5/11 anonim ***** válasza:
75%

Csak az a különbség, hogy a karlengető ereklyegyűjtők olyan eszmét hirdetnek, amiben ártatlan emberek, nők és gyermekek százezreit mészárolták le. A kedves kis neonácik cigányok módjára hordákban járnak és belekötnek bárkibe, aki nem tetszik nekik. Akár cigány, akár meleg, akár antifa, lényegtelen, ők köpködnek és rugdalóznak a cuki kis bakancsaikban. Életveszélyesen fenyegetőznek, vandálkodnak, parkokat tesznek tönkre, padokba vésik a horogkereszteket, persze általában fordítva, mert ahhoz is hülyék. Nemzeti rockkoncertjeik után bandákba verődve óbégatnak az utcákon és gyűlölködnek.

Ellentétben ezzel, egy szivárványról senkinek nem jut eszébe ártatlan emberek haláltusája. Egy meleg soha senkit nem bántana, soha senkinek nem ártana. Nem követtek el semmilyen bűnt. Tisztességesen dolgoznak, fizetik az adót. A saját joguk eldönteni, hogy kit szeretnek, és akarnak e gyereket.

Nem kell aggódni a homofóboknak, nem fognak a melegek orvul rátok mászni és megrontani. Éljétek nyugodtan a SAJÁT életeteket, csináljatok gyerekeket, ésatöbbi. Aki komolyan képes FÉLNI a melegektől, annak valami nagyon nagyon súlyos lelki problémája van.

2015. jún. 29. 19:17
 6/11 anonim ***** válasza:

5:

"Egy meleg soha senkit nem bántana, soha senkinek nem ártana."

Khm...

[link]

Szóval akkor ezen cikk alapján én is általánosítsak, ahogy te tetted?

2015. jún. 29. 20:03
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

5.

Nagy szkinhed jelenlétet nem tapasztaltam az országban. Sőt, még nem is hallottam olyanról hogy a környéken bárkit is szkinhed bandák támadtak volna meg...

Vagy honnan veszed hogy szkinhed vagy neonáci nem dolgozhat tisztességesen és nem fizethet adót?

Sőt, nekik miért nem saját joguk eldönteni hogy kit NEM szeretnek?

Illetve kicsit kiforgatva egy másik mondatodat, aki képes úgy felkelni reggel hogy "nehogy rám támadjon ma egy szkinhed banda", annak valami nagyon nagyon súlyos lelki problémája van.

2015. jún. 29. 20:29
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Igen, emberfüggő. A meggondolt emberekben az előbbi, a hiszékeny butákban az utóbbi.

A meggondolt emberek átlátják, hogy önmagában semmiféle zászlólengetés nem veszélyes, azonban ha a zászlónak olyan jelentése, tartalma, üzenete van, amely bizonyítottan (megélten) gyilkol, akkor az veszélyes. Ha a zászló üzenete az, hogy "én is úgy szeretnék élni, ahogy te", akkor az nem veszélyes, hanem segélykérő. Maximum zavaró, ha túl sokszor fordul elő. De még ekkor is meg kellene vizsgálni, mitől sokszor.

Még valamit: a liberalizmus talán arról is szól, de nem úgy, ahogy te képzeled. Ezzel a képzelettel pont az a baj, hogy téves a logikája.

2015. jún. 29. 23:05
 9/11 anonim ***** válasza:
30%

"azzal, hogy egy horogkeresztes zászlót lenget senkinek nem árt jobban annál, mint aki egy szivárványos zászlót."

Azért ez így egy kicsit ... pontatlan, hogy finom legyek.

Mert szivárváanyos zászló alatt még senkiért nem jöttek, hogy börtönbe, koncentrációs- vagy megsemmisítõtáborba vigyék, szivárványos zászló alatt még nem gyilkoltak meg milliókat és nem csináltak világháborút.

Persze, ha Te tudod, hogy valójában latens meleg vagy, meg ezzel összefüggésben olyan szépfiúnak tartod magqadat, hogy biztos vagy benne, hogy minden meleg meg akar erõszakolni és ez az eshetõség számodra ugyanannyi, mint egy világháború, vagy egy gázkamra, na akkor igazad van ...

Ne érts félre, felõlem nyugodtan lehetsz meleg eszembe se jut, h engem zavarnál, mivel tudom, h általában leveszik, h az ember átlagos és akkor nem foglalkoznak vele. :)

2015. jún. 30. 19:10
 10/11 anonim ***** válasza:
bennem nem kelt félelmet, a horogkeresztes felvonulás, a buzzancstól se félek, csak szembesít a látványuk, az aktus jön a tudazoba, amitől undorom van
2015. jún. 30. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!