Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A birosagok a nyaron mettol...

A birosagok a nyaron mettol meddig szunetelnek?

Figyelt kérdés
2015. jún. 29. 17:46
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Remélem egész évben. Mondjuk én már rég be is zárattam volna őket, mert ennél feleslegesebb intézmény még a világon nincsen.
2015. jún. 29. 17:48
 2/5 anonim ***** válasza:

1952. évi III. törvény 104/A. § (1)

07. 15. - 08. 20. között van ítélkezési szünet

2015. jún. 29. 18:14
 3/5 A kérdező kommentje:
akkor nem is kell bejarniuk a biraknak?
2015. jún. 29. 18:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Az ítélkezési szünetet nem úgy kell elképzelni, hogy addig nem történik semmi. A soronkívüli ügyeket ilyenkor is tárgyalják, és minden bíróságon vannak ügyeletes bírók, akik minden szükséges intézkedést megtesznek. A bíráknak egyébként kötelező a rendes évi szabadságuk nagyobbik részét ebben az időszakban kivenni, a legtöbb megyében ezt nagyon szigorúan ellenőrzik. Én már régóta dolgozom az igazságszolgáltatásban és jól emlékszem azokra az időkre, amikor nem volt ilyen szünet: a tárgyalások több mint felét kellett elhalasztani, mert az ügyfelek, ügyvédek, tanúk, szakértők közül valaki éppen szabadságon volt, elutazott, külföldön volt. A bíróság tehát működik, a beadványokat ugyanúgy fogadják, a szükséges intézkedéseket megteszik, mindössze a nem soronkívüli ügyekben erre a néhány hétre nem tűznek ki tárgyalást.
2015. jún. 30. 09:27
 5/5 mi a fene ***** válasza:
Nagyon helyes az itélkezési szünet. az államigazgatásban lehetne egy hónap szünet, semmi értelme benn punnyadni.Az jön csak be, aki nagyon unatkozik.
2015. júl. 2. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!