Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Másodfokú bíróság döntése...

Másodfokú bíróság döntése ellen lehet fellebbezni?

Figyelt kérdés

Ugyanúgy döntöttek, mint az első fok. Ami nekünk nem megfelelő. Van lehetőség még vmerre továbbmenni?

Büntetőper.

Köszi

2015. jún. 24. 11:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Be. 324. § (1) bekezdéés:

Az elsőfokú bíróság ítélete ellen fellebbezésre jogosult

a) a vádlott,

b) az ügyész,

c) a pótmagánvádló,

d) a védő, a vádlott hozzájárulása nélkül is,

e) a vádlott örököse, a polgári jogi igénynek helyt adó rendelkezés ellen,

f) a kényszergyógykezelés elrendelése ellen - a vádlott hozzájárulása nélkül is - a nagykorú vádlott törvényes képviselője, házastársa vagy élettársa,

g) a magánfél, a polgári jogi igényt érdemben elbíráló rendelkezés ellen,

h) az, akivel szemben az ítélet rendelkezést tartalmaz, a reá vonatkozó rendelkezés ellen.

Tehát a sértett nem fellebbezhet. Azt meg azért mindenki sejthette, hogy nem az ügyész vagy. Meg nem is a c - h pont.

2015. jún. 24. 17:42
 12/18 anonim ***** válasza:
Lehet éppen fellebbezni és ott jön a harmadfok, viszont teljesen mindegy, hogy fellebbezéssel élsz vagy sem, ha másodfok ítéletet hoz, a már jogerős és végrehajtható!
2015. jún. 25. 19:31
 13/18 anonim ***** válasza:

#12-es hülyeséget beszél.

Be 386. § (1) A másodfokú bíróság ítélete ellen fellebbezésnek van helye a harmadfokú bírósághoz, ha a másodfokú bíróság a büntetőjog szabályainak megsértésével

a) olyan vádlott bűnösségét állapította meg, illetőleg olyan vádlott kényszergyógykezelését rendelte el, akit az elsőfokú bíróság felmentett, vagy vele szemben az eljárást megszüntette,

b) olyan cselekmény miatt állapította meg a vádlott bűnösségét, amelyről az első fokú bíróság nem rendelkezett,

c) az első fokon elítélt vádlottat felmentette, vagy vele szemben a büntetőeljárást megszüntette.

Tehát ha a másodfok ugyanaz lett mint az elsőfok, akkor nem lehet fellebezni. Már az első is világosan megírta. De mindig van, aki a törvénynél is jobban tudja.

2015. jún. 25. 21:03
 14/18 A kérdező kommentje:

11-esnek...talán az ügyész nem a sértett oldalán áll?!?! én nem tudom, miért kell amúgy olyanokat kommentelni, ami nem volt kérdés....

Aki meg nem tud semmit az ügyről, és, hogy miért kérdezek, az ne irogasson ide, mert senki nem kíváncsi itt a magánvéleményére. (10es) Akinek ez a legjobb dolga, hogy itt a neten osztogatja az észt kérdés nélkül, elég sivár és frusztrált élete lehet, hogy nincs jobb dolga....gratulálok hozzá...folytasd csak, biztos ettől érzed majd magad jobban....

2015. jún. 26. 11:03
 15/18 anonim ***** válasza:

gyerekek tök mindegy ki ki, lássuk be, sajnos vidéken az első fok és a másod fok gyakran ugyanaz, és teljesen tehetetlen az ember az igazáért való harcban. Budapesten kicsit jobb a helyzet, de gondoljunk pl egy Debreceni Járásbíróság és Debreceni Törvényszék viszonylatába, ahol szépen helyi mutyi alapon eldől jogerősen minden, és a delikvens teljes mértékben tehetetlen.

Valahogy azt kellene megoldani, hogy a II. fok, azaz a jogerős ítéletet hozó bíróság semmiképpen se helyi legyen, na ez egy egészen értelmes újítás lenne mind a Be-ben mind a a Pp-ben. Jelentősen lehetne csökkenteni a helyi susmusos ítéletek számát.

2015. júl. 3. 19:57
 16/18 anonim ***** válasza:
nana, azért az sokszor igen kérdéses, hogy az ügyész kinek az oldalán is áll !!! nekem volt egy ügyem (sértettként), ahol az ügyész a drága vádlott úr távoli rokona volt, és igen izgalmas módon csűrte-csavarta addig a dolgokat, amíg örülhettem, hogy nem engem csuktak le. ismét a helyi mutyi kérdése ugye ... de sajnos sehogy nem lehet ennek véget vetni, amíg ilyen durva területi illetékességi kötöttségek vannak > azaz esélyed sincs a független és pártatlan döntésre. oké, kivételes esetekben kifoghatsz egy lelkiismeretes bírót, de megmondom őszintén, én még ilyennel csak egyel találkoztam, pedig volt párral dolgom. aztán a II. fok őt is "lenullázta" természetesen.
2015. júl. 3. 20:01
 17/18 A kérdező kommentje:
sajnos ez tényleg így van. arról volt szó, hogy a másodfokon nem helyi bíró lesz, de persze az volt. és ott már helyben mindki ismer mindenkit...egymás között, ügyész, ügyvéd, bíró mindent lebeszél. ahhoz mérten, mire van szükség a statisztikákban...
2015. júl. 16. 10:30
 18/18 anonim ***** válasza:
igen, ezt mondom én is, hogy amíg ez a rendszer nem lesz minimum annyira átalakítva, hogy egy ügyet direkt az ország tök más területére vigyék tárgyalni, addig a helyi mutyik sajnos eldöntenek mindent. én olyan hajmeresztő esetekkel találkoztam, amelyeket le se merek írni ....
2015. júl. 16. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!