Másodfokú bíróság döntése ellen lehet fellebbezni?
Ugyanúgy döntöttek, mint az első fok. Ami nekünk nem megfelelő. Van lehetőség még vmerre továbbmenni?
Büntetőper.
Köszi
Ajvékoljatok Straßburgban. Hívjátok ki az RTL klubot. Vagy az ATV-t. Vagy telefonáljatok be Gyurcsók műsorába.
Mi történt amúgy?
"Ugyanúgy döntöttek, mint az első fok. Ami nekünk nem megfelelő."
A nekünk nem megfelelő részből arra következtetek, hogy itt a kérdező a sértett vagy neki valakije.
Szerintem pedig nem sértett, hanem vádlott (pontosabban most már elítélt) a kérdező. Sértettként egyáltalán nincs fellebbezési joga, az elsőfokú ítélet ellen sem volt, így fel sem merülhetne, hogy a másodfok ellen lehetne.
Hacsak nem magánvádló vagy pótmagánvádló, de jelen esetben akkor sincs további fellebezési lehetősége.
#3-nak gratulálok az önbizalmához; abból, hogy a harmadfok csak az eljárási szabálysértéseket vizsgálja felül, egy szó sem igaz, de ezt most hosszú lenne elmagyarázni. A lényeg, hogy nem minden másodfokú ítélet ellen, hanem csak bizonyos feltételek mellett, a gyakorlatban viszonylag ritkán nyílik meg rá a lehetőség, ebben az esetben nem.
Strassburgba azzal mehetsz, ha valamelyik nemzetközi szerződésben garantált emberi alapjogodat megsértették. Azzal nem, hogy a bíróság nem neked hitt. Ráadásul maximum kártérítést ítél meg, a magyar ítélet attól még hatályban marad, azt itt kell utána orvosolni.
Brüsszelben meg végkép nem tudom, kihez lehetne fordulni, maximum a pisilő kisfiúhoz.
1. a sértett/ügyész is fellebbezhet
2. nem azért írtam, h az ügyet kitárgyaljam, a bírósági eljárásra voltam kíváncsi
3. az eljárással voltak gondok, nem vettek figyelembe bizonyos körülményeket, bizonyítékokat, stb, emiatt tettem fel a kérdést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!