Mit lehetne tenni ez ügyben?
A lényeg az, hogy az anyja állandó lelki terrorban tartja, megalázza, és folyton olyan döntések elé állítja, ami a lánynak nem jó, csakis az anyjának.
Egy ismerősömmel beszéltem, aki jogot tanul, mondta, hogy lelki terrorért 1 év börtönbüntetést kaphat az anya, de nehéz bizonyítani ezt.
Viszont nem akarok ilyen drasztikus lépést tenni, de ennyiben sem akarom hagyni az ügyet.
A Párom már elmúlt 18 éves, de még tanul, és van két húga is, az egyik ráadásul még kiskorú. Arra gondoltam, hogy értesítem a gyámügyet. Foglalkoznának az üggyel?
Egyébként azért kérdezgetek másokat, mert kíváncsi vagyok arra, hogy mi a megoldás akkor, ha a szülő nem hajlandó beszélni, csak mocskolni, viszont én nem akarok egyből olyan lépést intézni, ami valószínű elég rendesen megszívatná. És a gyámügynek ki kell vizsgálnia az ügyet, függetlenül attól, hogy ő elmúlt 18, mert attól még a két testvérére is lehet veszéllyel az anyjuk viselkedésre.
A baj az, hogy te alapból kötekedő, lekezelő stílusban írtál, ahelyett, hogy segítőszándékkal pötyögtél volna.
Rajtad kívül pedig szinte mindenki úgy is tett.
LEX Simicska.
Állampolgári jogod.
(Megvan a mese a kismadárról, a macskáról és a tehénről?
Az egyik legfontosabb tanulsága a történelemnek, hogy sohasem bízhatsz meg abban akinek a "szándékaik békések, barátságosak és egyenrangú félként kezel minket")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!