Hol tudok a rendőri intézkedésre vonatkozóan panaszt tenni?
Az történt, hogy 2015.06.08.-án megállítottak a rendőrök amikor épp hazafelé tartottam. Főútvonal mentén lakom és pont akkor állítottak meg, amikor be akartam kanyarodni a házunkhoz. Megálltam a házunk előtt párhuzamosan az út szélén. A rendőrök elkérték a szokásos "papírokat" és közölték, hogy ez az autó ki van vonva ideiglenesen a forgalomból. Az autó amivel közlekedtem, az egyik barátom tulajdona. Kb. 3 hete használom az autót lejárati idő nélküli, hivatalos kölcsönadási szerződéssel. Továbbá van egy plusz meghatalmazásom a barátomtól, hogy minden hivatalos ügyben eljárhatok az autóval kapcsolatban.
Szóval miután közölték, hogy az autó ideiglenesen ki van vonva a forgalomból, azt mondták, hogy a rendszámot és a forgalmit el kell hogy vegyék. A forgalmi engedély már az egyik rendőrnél volt, viszont a rendszám nem. Én mondtam nekik, hogy had álljak be az udvaromba azért, hogy ne az út szélén ácsorogjunk. Megengedték, hogy bemenjek az udvarba. Ekkor felhívtam az a barátomat (az autó tulajdonosát) és Ő is nagyon erősködött, hogy az autó nincs kivonva a forgalomból. Kizárt dolognak tartotta, hogy ki lenne vonva. A rendőrök azt mondták, hogy nekik nincs több idejük várni és vegyem le a rendszámot. Én ezt megtagadtam, mivel az autó már az udvarban volt és a rendőr a saját udvaromban, házkutatási engedély nélkül nem illetékes. Ezt tudomásul vették, adtak egy átvételi elismervényt a forgalmiról és mérgesen elmentek.
Másnap elindultam az okmányirodába utánajárni a dolgoknak. Az okmányirodában kiderült, hogy az autó NINCS kivonva a forgalomból. Mindössze egy alkalommal volt kivonva (2006-ban) 2 hónapra. De azóta az autó folyamatosan forgalomban van. Ezután bementem a rendőrségre szólni, hogy tévedtek és kérem vissza a forgalmi engedélyt. Egy nagyon kedves rendőrrel beszéltem aki megnyugtatott, hogy a rendőrségi rendszerrel volt hiba és pár napon belül felvehetem az illetékes okmányirodában a forgalmi engedélyemet. Sőt azt is mondta, hogy nyugodtan közlekedjek az autóval, mivel az autó forgalomban van és a forgalmi csak tévesen lett elvéve. Mindezek után, egy kicsit megnyugodtam.
De viszont, még mindig nem jött meg a forgalmi engedély. Egyelőre azt tudom tenni, hogy várok.
A legújabb fejlemény az ügyben az, hogy állítólag a helyi rendőrség minden járőrének ki van adva, hogy ha meglátnak közlekedni akkor AZONNAL VEGYÉK EL A RENDSZÁMOMAT. Mindezt annak ellenére, hogy ŐK tévedtek!
Úgy érzem, hogy a rendőrség bosszúhadjáratot indított ellenem!
Mit kéne tennem ez ügyben? Hova tudnék fordulni? Már nem merek menni az autóval, pedig a munkám miatt nagyon kéne! Ki fogja megtéríteni az anyagi kiesésemet?
KÉREM VALAKI ADJON NEKEM TANÁCSOT? HOVA KELL FORDULNOM? A helyi rendőrkapitányságon már ismerik a történetemet és ezek a rendőrök egymást fedezik! :/ Elszomorító, hogy ilyennel foglalkoznak és máshol pedig 70 éves öreg néniket vernek péppé 10e Ft miatt a cigányok...
Tehetsz, de ennek te fogod meginni a levét.
1.Átverted őket már az elején, pedig megengedték, hogy beállj.
2.Az ilyen "a rendőrök meg akarnak most fingatni" c. nótát bizonyítani is kell.
3.Senki nem fogja.Ha arra vársz, hogy majd a Rendőrség fizet neked, mert bla bla bla, akkor ezt buktad.
Másrészt
én a helyedben semmilyen kocsival nem mennék egy jó darabig a helyedben, mert ezért tuti le fognak faszoltatni, szal nem ők fognak neked, hanem te nekik.
A harmadik válaszolónak:
Szerinted a rendőröknek mindig igazuk van? Jogtalanul vették el a forgalmimat és gondolod, hogy ennek tudatában készséggel odaadom még a rendszámomat is? Pfff... Köszönöm a második válaszolónak! Olvastam erről a független rendészeti panasztestületről és ha jogos panasszal élnek náluk, akkor bizony a rendőrök vannak elmarasztalva.
Másrészt pedig mi az, hogy "átvertem őket"? Még jó hogy hazajöhettem a saját házamba!
El kéne dönteni végre, hogy Magyarországon Rendőrség van, vagy pedig közpénzből és maffia módszerekkel működő behajtószervezet!!!
Az a baj, hogy józan bolond vagy.
Látszik a stílusodon is.
Elmondták, hogy a rendszerrel volt a probléma.
Akkor szerinted előveszik őket?
Nem, mert szar volt a rendszer.
Te viszont gyakran fogsz autózni a közeljövőben és bizony rá fogsz fázni, mert az arcod már ismerik.
Mindegy, én szóltam.
Az kicsit vicces, hogy házkutatási engedélyre hivatkoztál :D meg az is hogy ezt bevették. Ez nem így működik röviden. Ezért az engedetlenségért elő is lehetett volna állítani.
Feljelentettek, vagy bírságot kaptál?
Kérdező te egy b.rom vagy. Ha az intézkedő rendőr úgy írta meg a feljelentést hogy te megtagadtad azt hogy leszereled a rendszámot nem lepődnék meg, ha te is kapnál egy vaskos pénzbírságot. És a leírtak alapján teljesen jogosan. Ha ki van vonva hivatalból az autó a forgalomból az üzembentartót jelentik fel alapesetben, (nem azt aki éppen vezeti.)
Panaszt ezzel kapcsolatosan teljesen felesleges tenni, mivel az intézkedő rendőr NEM hibázott, ő adatbázisból dolgozik, nem ő találta ki hogy ki van vonva. Ilyenkor eljárás hogy forgalmit és rendszámot elveszik.
Valószínűleg az okmányiroda hibázott hogy rajta hagyta a kocsin a 2006-os kitiltást és ez még a rendszerbe volt.
Saját magadnak köszönheted a helyzetet itt te vagy a fogalmatlan nem a rendőrök.
"Másrészt pedig mi az, hogy "átvertem őket"? Még jó hogy hazajöhettem a saját házamba! "
Tipikus nagymagyaros hozzáállás. Ilyen nincs. A rendőr bárhol, bármikor igazoltathat te pedig köteles annak alávetned magadat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!