Feljelenthetem azért az iskolámat, mert magántanulónak akarnak de nem akarok az lenni?
Szerintem feljelentheted, és ezen egyetlen percet ne habozz, azonnal indulj a rendőrségre.
Első kézből tudom, a mi iskolánkban csupa olyan fiatalt kényszerítenek tanulásra, aki nem akar tanulni, és ezek közt van néhány olyan becsületes ember, aki még bejárni sem akart.
Ezek a sokat tapasztalt diákok elérték a kétszázvalahány óra hiányzást, és erre azok a mocsok tanárok azt találták ki, ennyi hiányzással csak úgy lehet törvényesen befejezni a képzést, ha az illető magántanulóvá válik.
A diák persze rúgkapált, még a telefonját is letette a tiltakozás idejére, de nem volt más választás.Elment magántanulónak.
Rajtad a sor, hogy igazságot szolgáltass minden olyan sérelemért, amivel az egészséges testi és lelki fejlődésedet veszélyeztetik :)
Fel nem jelentheted, de nem is kötelezhetnek rá. A magántanulóság csak a tanuló vagy gondviselője kérésére indulhat, az iskola azt nem kezdeményezheti.
Viszont ha már nem vagy tanköteles korú, akkor megszüntethetik a jogviszonyodat.
Komolyan mondom első válaszoló, már maga a megfogalmazásodban az irónia olyan erős volt, hogy muszály volt zöld kezet adnom. :D
Egyébként már azért is feljelentheted, mert lenyelették veled a rágot. Mindenért lehet pert indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!