Törvényileg rendben van?
Az előző két emberke rosszul tudja, megbüntetnek.
Sőt most is megbüntethetnek!
Ugyanis sugározni csak rádióamatőr engedéllyel lehet. (Persze kivételt képez egy csomó eszköz pl PMR rádiók, meg a nagyon kis hatótávú FM adó (ilyen a kocsiban mp3ról a rádióra sugárzó tehát mondjuk fél méterre))
Illetve aki rádióamatőr annak sem lehet akárhogy sugározni, szigorú előírás van a különböző frekvenciákra, üzemmódokra és teljesítményre.
100%-os infó hogy a 88-108-as FM sávban biztosan nem sugározhat még egy amatőr sem.
Mindent addig lehet amíg le nem bukik valaki, ha nem zavarsz a tevékenységeddel senkit, akkor kicsi a lebukás veszélye.
Amúgy azt nem értem, hogy akinek van egy "házi adója" ennyit sem konyít az egészhez.
Ahh újraolvastam és átgondoltam mert az előbb rosszul értelmeztelek. :)
Azthittem, hogy az adó antennád 15 méteres. :)
Ha az egy bolti cucc és olyan mint amit fentebb mondtam (kocsi mp3) akkor hosszabbíthatod az antennáját jelentősen nem befolyásol semmit.
Tehát egy antennanöveléssel nem nő a besugárzott terület.
Van egy számítási eljárás ami segítségével ki lehet számítani hogy egy adott frekvenciához mekkora az az antennaméret amivel a legjobb adási és vételi tulajdonságokat érhetjük el.
De igazából a kimenő jel teljesítménye a meghatározó.
Kérdésedre válaszolva: ha "legális" az eszköz, hosszabbítsd meg és ne félj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!