Van 1 2,5 hónapos lányom. Az anyja semmire se való, főzni, háztartást vezetni nem tud. Mindent az anyja csinál helyette. Mennyi esélyem van arra, hogy elpereljem tőle a kislányt?
Azt hiszem kissé elkanyarodtunk a témától. Teljesen lényegtelen, hogy az anya szoptat-e. Ha a kérdező csak ezeket az indokokat tudja felhozni az anya ellen akkor még csak eljárást sem indítanak, hiszen az általa felsoroltak a közelében sincsenek az elhanyagolásnak.
Ha esetleg órákig egyedülhagyja, nem fürdeti, pelenkázza, tiszta seb a feneke, nem viszi orvoshoz, védőnőhöz, nem oltatja, nem táplálja korának megfelelően gyereket... Na ez az elhanyagolás.
Az hogy segítsége van, az messze nem az.
Nem tudatta a kérdező, hogy házasok-e, egyáltalán együtt éltek-e, volt-e gyermekelhelyezési. Sőt azt sem, hogy az anya nagykorú-e.
Az is kétséges, hogy az apa alkalmas lenne egy 10-12hetes baba gondozására.
Nekem három hónapos volt a lányom, mikor néhány napra kórházba kerültem. Azt a pár napot szinte végigüvöltötte. Pedig ott volt két nagyanyja is, akik segítettek, és a férjem sem vonta ki magát a feladatokból.
Lehetek bármennyire is liberális, de akkoris azt vallom, hogyha nincs komolyabb gond az anyával, fél-egy éves koráig a gyereknek rá van szüksége.
(szeretném megjegyezni, hogy az a sanda gyanúm, hogy ez egyfajta bosszú lenne az anyával szemben, vagy egyszerűen a kérdező egy troll)
Az ellen viszont nem szólnék, hogy az apának Legyen szoros kapcsolata a gyerekkel, elvihesse sétálni, ha tápszeres egy-egy napra is, elkísérni orvoshoz, vagy csak párszor ott lenni az esti fürdetésnél. A gyereknek nem érdeke, hogy a szülőpár együtt legyen miatta, viszont az igen, hogy a személyes sértettségükön felülemelkedve törődjenek és foglalkozzanak vele.
Pedig nagyon is sokan válaszoltak.
Perre viheted, de sokra nem mész. Rendezett környezetből, egy jól ellátott kisbabát nem emelnek ki abból az okból, hogy nem az anyja főz-mos-takarít.
Szóval nem, nem perelheted el. De minden jogod megvan hozzá, hogy megpróbáld.
A kérdező kedves privátjai:
anyádat csináld föl te f_aszszopó g_eci baron, kapd be a f_aszom
anyádat szoptassad te g_eci barom
Gondolom mások is kaptak, akik nem neki adtak igazat. Ezek után van még aki szerint nála kéne legyen a kislány?
Igen, én is kaptam. Vannak akik nem bírják a kritikát.
Már értem miért hagyta el a nő. Gondolom vele is ilyen szofisztikáltan beszélt.
A 3-as válaszoló vagyok, ma délelőtt privátban kaptam ezeket az üzeneteket, pontozást használok, mert a szűrő miatt nem tudnám ide leírni.
Valószínű a kérdés kiírója küldte, én meg azt mondom, hogy no comment , magukért beszélnek, azt hiszem :-)
-"Menj a faszba hülye g...ci"
-" Még a kérdést se érted te gyökér f..sz."
Ó, most látom, nem vagyok egyedül az "áldásban"
Szép estét nektek :-)
3-as voltam
Nyilván az arrogáns, primitív, és a más baján kárörvendő férfigyűlölők megkapták a magukét privátban, de aki segítő szándékkal lépett fel, és nem csak belerúgott még egyet a kérdezőbe mint pl. én, az pozitív visszajelzést kapott.
1. Tisztázzunk valamint, senkit sem érdekel a szoptatás, de ezt már mondtam is a törölt kommentemben, a homoszexuálisok örökbefogadásánál ez, és még sok más felmerülhetne, de érdekes módon ott mindenki hirtelen minden ellenérvet lesöpör az asztalról.
2. Számos alternatív lehetőség létezik a tápszertől, a lefejt anyatejig, amit az állam nyugodtan biztosíthatna is az apáknak, abban az esetben ha az anya alkalmatlan a szülői feladatok ellátására.
ma 14:24-es: elöször is arról so sincs, hogy az anya alkalmatlan lenne a gyerek nevelésére/ellátására!!!!
Emellett, ha valaki BÁRKINEK is ilyen stílusban írogat - függetlenül attól, hogy nem ért egyet a válaszolókkal - AZ az iletö viszotn TÉNYLEG alkalmatlan arra, hogy egy gyereket neveljen. Ugyanis aki ennyire primitív, és agresszív, az nem tud semmilyen pozitív értéket, viselkedési mintát adni a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!