Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van 1 2,5 hónapos lányom. Az...

Van 1 2,5 hónapos lányom. Az anyja semmire se való, főzni, háztartást vezetni nem tud. Mindent az anyja csinál helyette. Mennyi esélyem van arra, hogy elpereljem tőle a kislányt?

Figyelt kérdés
2015. jún. 5. 13:40
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
74%

Azt hiszem kissé elkanyarodtunk a témától. Teljesen lényegtelen, hogy az anya szoptat-e. Ha a kérdező csak ezeket az indokokat tudja felhozni az anya ellen akkor még csak eljárást sem indítanak, hiszen az általa felsoroltak a közelében sincsenek az elhanyagolásnak.

Ha esetleg órákig egyedülhagyja, nem fürdeti, pelenkázza, tiszta seb a feneke, nem viszi orvoshoz, védőnőhöz, nem oltatja, nem táplálja korának megfelelően gyereket... Na ez az elhanyagolás.

Az hogy segítsége van, az messze nem az.

Nem tudatta a kérdező, hogy házasok-e, egyáltalán együtt éltek-e, volt-e gyermekelhelyezési. Sőt azt sem, hogy az anya nagykorú-e.

Az is kétséges, hogy az apa alkalmas lenne egy 10-12hetes baba gondozására.

Nekem három hónapos volt a lányom, mikor néhány napra kórházba kerültem. Azt a pár napot szinte végigüvöltötte. Pedig ott volt két nagyanyja is, akik segítettek, és a férjem sem vonta ki magát a feladatokból.

Lehetek bármennyire is liberális, de akkoris azt vallom, hogyha nincs komolyabb gond az anyával, fél-egy éves koráig a gyereknek rá van szüksége.

(szeretném megjegyezni, hogy az a sanda gyanúm, hogy ez egyfajta bosszú lenne az anyával szemben, vagy egyszerűen a kérdező egy troll)

Az ellen viszont nem szólnék, hogy az apának Legyen szoros kapcsolata a gyerekkel, elvihesse sétálni, ha tápszeres egy-egy napra is, elkísérni orvoshoz, vagy csak párszor ott lenni az esti fürdetésnél. A gyereknek nem érdeke, hogy a szülőpár együtt legyen miatta, viszont az igen, hogy a személyes sértettségükön felülemelkedve törődjenek és foglalkozzanak vele.

2015. jún. 6. 08:40
 22/30 A kérdező kommentje:
Sokra mentem a válaszaitokkal, nem is arra válaszoltatok, amit kérdeztem, úgyhogy elmehettek a búsba.
2015. jún. 6. 09:28
 23/30 anonim ***** válasza:
93%

Pedig nagyon is sokan válaszoltak.

Perre viheted, de sokra nem mész. Rendezett környezetből, egy jól ellátott kisbabát nem emelnek ki abból az okból, hogy nem az anyja főz-mos-takarít.

Szóval nem, nem perelheted el. De minden jogod megvan hozzá, hogy megpróbáld.

2015. jún. 6. 09:38
 24/30 anonim ***** válasza:

A kérdező kedves privátjai:

anyádat csináld föl te f_aszszopó g_eci baron, kapd be a f_aszom

anyádat szoptassad te g_eci barom

Gondolom mások is kaptak, akik nem neki adtak igazat. Ezek után van még aki szerint nála kéne legyen a kislány?

2015. jún. 6. 11:20
 25/30 anonim ***** válasza:

Igen, én is kaptam. Vannak akik nem bírják a kritikát.

Már értem miért hagyta el a nő. Gondolom vele is ilyen szofisztikáltan beszélt.

2015. jún. 6. 13:35
 26/30 anonim válasza:
71%
Az ilyen beszéd egy bizonyos népcsortra jellemző a magyarok körében :) az iskolázottak nem így nyílvánulnak meg!
2015. jún. 6. 14:05
 27/30 anonim ***** válasza:

A 3-as válaszoló vagyok, ma délelőtt privátban kaptam ezeket az üzeneteket, pontozást használok, mert a szűrő miatt nem tudnám ide leírni.

Valószínű a kérdés kiírója küldte, én meg azt mondom, hogy no comment , magukért beszélnek, azt hiszem :-)

-"Menj a faszba hülye g...ci"

-" Még a kérdést se érted te gyökér f..sz."

2015. jún. 6. 20:51
 28/30 anonim ***** válasza:

Ó, most látom, nem vagyok egyedül az "áldásban"

Szép estét nektek :-)

3-as voltam

2015. jún. 6. 20:52
 29/30 anonim ***** válasza:
23%

Nyilván az arrogáns, primitív, és a más baján kárörvendő férfigyűlölők megkapták a magukét privátban, de aki segítő szándékkal lépett fel, és nem csak belerúgott még egyet a kérdezőbe mint pl. én, az pozitív visszajelzést kapott.

1. Tisztázzunk valamint, senkit sem érdekel a szoptatás, de ezt már mondtam is a törölt kommentemben, a homoszexuálisok örökbefogadásánál ez, és még sok más felmerülhetne, de érdekes módon ott mindenki hirtelen minden ellenérvet lesöpör az asztalról.

2. Számos alternatív lehetőség létezik a tápszertől, a lefejt anyatejig, amit az állam nyugodtan biztosíthatna is az apáknak, abban az esetben ha az anya alkalmatlan a szülői feladatok ellátására.

2015. jún. 7. 14:24
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

ma 14:24-es: elöször is arról so sincs, hogy az anya alkalmatlan lenne a gyerek nevelésére/ellátására!!!!

Emellett, ha valaki BÁRKINEK is ilyen stílusban írogat - függetlenül attól, hogy nem ért egyet a válaszolókkal - AZ az iletö viszotn TÉNYLEG alkalmatlan arra, hogy egy gyereket neveljen. Ugyanis aki ennyire primitív, és agresszív, az nem tud semmilyen pozitív értéket, viselkedési mintát adni a gyereknek.

2015. jún. 7. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!