Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Így ugye nem kerülhetek be a...

Így ugye nem kerülhetek be a BKK adatbázisába?

Figyelt kérdés
Tegnap este a Blahánál próbáltam külföldinek elmagyarázni, hogy az ellenőr nem rendőr, így ő nyugodtan elmehet. Az ellenőrrel nyilván konfliktus lett,megfenyegetett, hogy rendőrt hív, a külföldi meg nem nagyon értett meg.(Van még mit csiszolni az angolomon.)Végül elmentem, mondom, én megpróbáltam, ha külföldi nem értette, hogy húzzon el onnan, akkor nem értette.Aztán kb. 10 perc ,múlva visszamentem a Balahára, zombik a lépcső tetején cigiznek a téren, én beszólok nekik valami csípőset, erre elkezdik, hogy menjünk oda a kürtőskalács bódé mellett álló rendőrökhöz(Akik nem vilgágos, hogy azok voltak-e, akiket miattam hívtak oda pár perce, vagy amúgy is ott voltak.), hogy megkérdezzük, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak volt-e amit csináltam. Mondom, jó nekem nincs szégyellni valóm. Rendőr leigazoltatott, megnézte a táskámat, és kibontakozott némi vita a bliccelés erkölcsi megítélésről(Mondtam, hogy én metróval nem járok, felszínen meg lógok, és nem szégyellem, mert a nyuggerek akkor is ingyen utaznak, ha 200 000 a nyugdíjuk.), de az azért kiderült, hogy bűncselekményt nem követtem el.:) Illetve az is egyértelműen kiderült, hogy én most nem utaztam. Szóval ennyi, kis izgalom, amúgy is unatkoztam aznap este, és az ember legyen szolidáris, csak azért eszembe jutott este, hogy nem fordulhat-e elő, hogy a rendőrség összekeveri az adataimat a bliccelőkével, és odaadja úgy a BKK-nak, mintha blicceltem volna. Nem, hiszem, de azért pár hét múlva azért majd bemegyek az Akácfa utcába rákérdezni valószínűleg. Szerintetek előfordulhat, hogy ily módon összekevernek a bliccelőkkel? Nem a tettem megítéléséről szeretnék vitázni, csak érdekelne, hogy erre mennyi az esély.
2015. jún. 4. 08:47
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
Azért sokkal több munkavállaló van bejelentve, mint amennyi nem, én is be voltam legutóbb, mikor Pesterzsébeten dolgoztam a Tesco-ban, de nyilván jobb lett volna, ha inkább nem megyek dolgozni, mert az ugye egyértelmű, hogy nem fogok a Balháról odáig gyalog menni, sem 9500 forintot fizetni havonta. Az egykulcsos adót levonták tőlem is. A legtöbb átlagmagyarnak az az adócsalás, hogy gimis tanárként még vállal némi magánórát is, és azután SZJA-t tényleg nem fizet, de az áfát, mikor elkölti, igen. Nem az átlagemberek szoktak valóban tisztességtelenek lenni. Csak személyeskedni tudsz, mondanám, hogy álszent vagy, és hogy kinek képzeled magad, de Veled ellentétben én nem alkotok véleményt emberekről anélkül, hogy ismerném őket... Mellesleg gyengébbek kedvéért még egyszer: A kérdés tárgyát képező történet szempontjából lényegtelen, és mellékes, hogy én egyébként bliccelni szoktam a felszínen, mert jelen történetben speciel nem bliccelt az égvilágon senki, én nem utaztam, a küföldi turisták bliccelése pedig életszerűtlen, nálunk gazdagabb országokból jövő turisták max. a rendszert szokták félreérteni, aztán a zombik tesznek róla, hogy legyen egy rossz emlkékük Magyarországról, hátha nem jönnek többet, és ezzel kárt okoznak az országnak. Én speciel egy ilyen helyzetet próbáltam menteni, még ha sikertelenül is. A kérdésem pedig arra vonatkozott, hogy az ezt követő rendőri igazoltatás után összekeveredhetnek-e az adataim azon bliccelőkével, akiknek a rendőrség adja ki az adataikat a BKK-nak, mert az ellenőrnek nem adtak papírt. 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a válasz nem, a kérdést pedig azért írtam ki, hogy hátha van itt valami hozzáértő, ügyvéd, rendőr, vagy hasonló, aki meg tudja erősíteni. Ennyi, aki meg veszi a bátorságot, hogy anélkül minősítsen másokat, hogy ismerné, magát minősíti.
2015. jún. 5. 18:49
 22/37 anonim ***** válasza:

"Ennyi, aki meg veszi a bátorságot, hogy anélkül minősítsen másokat, hogy ismerné, magát minősíti."

De mi ismerünk téged, az élősködőt, a gazembert, a tolvajt azt ismerjük, ez pedig te vagy, és ráadásként vagy annyira ostoba is, hogy még büszke is vagy rá, hogy lopsz tőlünk. Ha egy cigánybanda kirámol egy házat, legalább igyekszik gyorsan túladni a szajrén, és nem reklámozza az interneten, hogy melyik házban "dolgoztak". Te még annyi se vagy mint egy közönséges betörő, vagy zsebtolvaj!

2015. jún. 5. 20:54
 23/37 A kérdező kommentje:
Honnan veszed a bátorságot, hogy gazembernek meg tolvajnak minősits anélkül, hogy ismernél? Ki a f***nak képzeled magad??!!
2015. jún. 5. 21:35
 24/37 A kérdező kommentje:
Remélem egyszer kirabol egy igazi tolvaj, megérdemelnéd. Mint emlitettem, én nem szoktam lopni, főleg nem Tőled, még is hogy mersz ilyet kijelenteni, te idióta, ki vagy te???!!!
2015. jún. 5. 21:40
 25/37 anonim ***** válasza:
24%
Ha senki nem fizetne, akkor is lenne Bkv, ugyanis a Fővárosi Közgyűlésen keresztül lopják a pénzt a Fővárostól. Nem függ össze a 2 dolog. A BKV nem azért van, hogy eljussatok dolgozni. Azért van hogy óriási összegeket lehessen elsíbolni. Én Budaörsön lakom. Hozzánk is kijár a Bkv busz, évente 300 milliót fizet az önkormányzat érte. Ettől függetlenül kell rá a ajegy vagy a bérlet. Sőt, fel sem engednek rá, amíg fel nem mutatod. Annyi sötét ember van ezen a GyK-n hogy elég belőlük. Most van az a pillanat, hogy törlöm a regisztrációmat.
2015. jún. 6. 10:36
 26/37 anonim ***** válasza:
75%

"Honnan veszed a bátorságot, hogy gazembernek meg tolvajnak minősits anélkül, hogy ismernél? Ki a f***nak képzeled magad??!!

Remélem egyszer kirabol egy igazi tolvaj, megérdemelnéd. Mint emlitettem, én nem szoktam lopni, főleg nem Tőled, még is hogy mersz ilyet kijelenteni, te idióta, ki vagy te???!!!"

Valaki, aki becsületes, nem úgy mint te. Ez pedig épp elég felhatalmazást ad nekem arra, hogy téged minősítselek, a véleményem rólad pedig egyre csak romlik. Innen már csak egy lépés, hogy elküldj a b.dös jó anyámba, vagy azzal fenyegess, hogy átvágod a torkom, de szerintem tőled egyik sem áll távol, látva a khm. "stílusodat".

2015. jún. 6. 14:43
 27/37 A kérdező kommentje:

"Valaki, aki becsületes, nem úgy mint te."

Honnan veszed a bátorságot, hogy megkérdőjelezd, hogy én az vagyok-e?

"Ez pedig épp elég felhatalmazást ad nekem arra, hogy téged minősítselek, a véleményem rólad pedig egyre csak romlik. Innen már csak egy lépés, hogy elküldj a b.dös jó anyámba, vagy azzal fenyegess, hogy átvágod a torkom, de szerintem tőled egyik sem áll távol, látva a khm. "stílusodat"."

A bunkó stílust nem én kezdtem, hanem Te. Az, hogy a végére sikerült, felk*rni az agyam, egy másik kérdés, és a részemről sem volt helyes, amit a végén írtam, Veled ellentétben inkább igyekszem tartani egy szintet. Menjél máshova kötekedni, az értelmes válaszokat pedig köszönöm.

2015. jún. 6. 17:26
 28/37 anonim ***** válasza:
78%

Te magad írtad le magadról, hogy mi vagy, és hogyan állsz a dolgokhoz. Támogatod, sőt, te magad is szoktál lopni, csalni.

Ha én leírom, hogy táskákat lopok el napközben, akkor minek tartanál? Tolvajnak, mivel az lennék.

Te egy cégtől, és közvetve tőlem is lopsz. Az, hogy más is lop, az nem ment fel téged, miszerint tolvaj vagy. Sőt, ahogy látjuk, még bunkó is.

2015. jún. 6. 17:58
 29/37 anonim ***** válasza:

"Hozzánk is kijár a Bkv busz, évente 300 milliót fizet az önkormányzat érte. Ettől függetlenül kell rá a ajegy vagy a bérlet."

Ha nem fizetne, legalább 2-szer annyit fizetnél a jegyért és bérletért. Az, hogy az önkormányzat fizet egy részt, még nem jogosít fel minden arra járót, hogy ingyen utazzon, ez egy elég súlyos tévhit.

2015. jún. 6. 19:21
 30/37 A kérdező kommentje:
Rákérdeztem az Akácfa utcában, nem vagyok felírva sehova. És még mindig nem tolvaj vagyok, max. lázadó. Nem ugyanaz.
2015. nov. 26. 14:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!