Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Így ugye nem kerülhetek be a...

Így ugye nem kerülhetek be a BKK adatbázisába?

Figyelt kérdés
Tegnap este a Blahánál próbáltam külföldinek elmagyarázni, hogy az ellenőr nem rendőr, így ő nyugodtan elmehet. Az ellenőrrel nyilván konfliktus lett,megfenyegetett, hogy rendőrt hív, a külföldi meg nem nagyon értett meg.(Van még mit csiszolni az angolomon.)Végül elmentem, mondom, én megpróbáltam, ha külföldi nem értette, hogy húzzon el onnan, akkor nem értette.Aztán kb. 10 perc ,múlva visszamentem a Balahára, zombik a lépcső tetején cigiznek a téren, én beszólok nekik valami csípőset, erre elkezdik, hogy menjünk oda a kürtőskalács bódé mellett álló rendőrökhöz(Akik nem vilgágos, hogy azok voltak-e, akiket miattam hívtak oda pár perce, vagy amúgy is ott voltak.), hogy megkérdezzük, hogy közfeladatot ellátó személy elleni erőszak volt-e amit csináltam. Mondom, jó nekem nincs szégyellni valóm. Rendőr leigazoltatott, megnézte a táskámat, és kibontakozott némi vita a bliccelés erkölcsi megítélésről(Mondtam, hogy én metróval nem járok, felszínen meg lógok, és nem szégyellem, mert a nyuggerek akkor is ingyen utaznak, ha 200 000 a nyugdíjuk.), de az azért kiderült, hogy bűncselekményt nem követtem el.:) Illetve az is egyértelműen kiderült, hogy én most nem utaztam. Szóval ennyi, kis izgalom, amúgy is unatkoztam aznap este, és az ember legyen szolidáris, csak azért eszembe jutott este, hogy nem fordulhat-e elő, hogy a rendőrség összekeveri az adataimat a bliccelőkével, és odaadja úgy a BKK-nak, mintha blicceltem volna. Nem, hiszem, de azért pár hét múlva azért majd bemegyek az Akácfa utcába rákérdezni valószínűleg. Szerintetek előfordulhat, hogy ily módon összekevernek a bliccelőkkel? Nem a tettem megítéléséről szeretnék vitázni, csak érdekelne, hogy erre mennyi az esély.
2015. jún. 4. 08:47
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
80%

Kiskoma te a társadalmi együttélés alapjai nem vagy hajlandó elfogadni, és még azt várod, hogy egyetértsünk veled.

Amúgy meg igen, most félsz attól, hogy valami bajod lesz, amit meg is érdemelnél, és szimpátiát vársz meg megértést. Hát tudod azt a nagy csúnyát neked! A tolvaj az tolvaj, a törvény tesz különbséget sajnos, de egy-két bliccelő tényleg megérdemelné, hogy jól orrbatöröljék, a többi akkor észbe kapna.

Ez nem virtus, ez nem érdem, te nem vagy egy Rózsa Sándor csak egy piti kis senki!

2015. jún. 4. 11:21
 12/37 anonim ***** válasza:
70%
Ha te a saját igazságérzeted szerint élsz, akkor miért is probléma az, hogy mások igazságérzete szerint meg hűvösön a helyed? :-) Szeretem amikor az emberek maguk ellen érvelnek.
2015. jún. 4. 11:28
 13/37 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódnod, viszont a rendőrökkel k***csögösködni tök felesleges volt. Ő nem tehet róla, hogy te így gondolkodsz, és a munkáját végzi. Igazából az ellenőr is. Te meg attól nem leszel jobb ember, hogy unalomból Robin Hoodot játszol.
2015. jún. 4. 11:58
 14/37 A kérdező kommentje:
A rendőrökkel semmi bajom nem volt, és valószínűleg nem is lesz az égvilágon semmi, és elsősorbn tényszerű választ vártam. Aki szerint sitten a hyelem, nos az is egy vélemény, és nem, nem vagyok Robin Hood, és mint említettem, nem szoktam lopni.
2015. jún. 4. 12:41
 15/37 A kérdező kommentje:

"Kiskoma te a társadalmi együttélés alapjai nem vagy hajlandó elfogadni"

A BKV-n való lyukasztást szerintem kissé túlzás a társadalmi együttélés alapjának titulálni...

2015. jún. 4. 12:43
 16/37 A kérdező kommentje:
Szóval nem tudom mi ez a személyeskedés, semmi olyat nem írtam, hogy bárki kövessen el bűncselekményt, vagy ilyesmi, a bliccelés még jogi szempontból sem bűncselekmény. Konkrétan az egész konkrét tegnapi történetben nem is tettem semmi olyat , ami az írott joggal(Hangsúlyozom a hivatalos írott joggal!) ellenkezne, hisz az, hogy tényszerűen közöltem a külföldiekkel, hogy az ellenőr nem rendőr, és ő nem köteles a helyszínen maradni, az írott jog szerint tételesen igaz,és ezt közölni nem jogellenes, a rendőrnek szépen odaadtam a személyimet, mivel nem volt titkolni valóm, az pedig, hogy egyébként a tegnapi esettől függetlenül bliccelni szoktam, a jelen történetben mellékszál.
2015. jún. 4. 12:48
 17/37 anonim ***** válasza:

"A BKV-n való lyukasztást szerintem kissé túlzás a társadalmi együttélés alapjának titulálni..."

És akkor szerinted mi lenne, ha senki nem fizetne? Pont mit te? Gondolod, hogy járna még a busz? Hát nem. És akkor mehetne mindenki gyalog.

2015. jún. 4. 16:38
 18/37 anonim ***** válasza:
24%
Sir Butcher! Akármilyen hihetetlen, de úgy van ahogy írtad! Én biztonsági őr vagyok, és ha eljut a parkolóig a tolvaj, akkor így jártunk, övé a cucc. Ha rendőr lennék, akkor intézkedhetnék a bejáraton kívül is, de nem vagyok az. És az ellenőr sem az.
2015. jún. 4. 21:08
 19/37 A kérdező kommentje:

"És akkor szerinted mi lenne, ha senki nem fizetne? Pont mit te?"

Mi lenne? Fenntartanák adóból. A mostani "tolvaj" bliccelőkéből is.

2015. jún. 5. 16:41
 20/37 anonim ***** válasza:

"Mi lenne? Fenntartanák adóból. A mostani "tolvaj" bliccelőkéből is."

Nem valószínű mert azt meg elcsalnád, mondván, hogy mások is csalnak! Valaki írta, hogy te az emberi együttélés alapjait nem érte, maximálisan igaza van!

2015. jún. 5. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!