Bíróságon, ha egy tárgyalás van, akkor az az ügyvéd nyeri meg, aki több paragrafust ismer?
Figyelt kérdés
Tanárom iskolában azt mondta, hogy az ügyvédi munka csak a magolásról szól, semmi szép/jó nincs benne... Csak be kell magolni minél több paragrafust, és az a jobb ügyvéd, aki több paragrafust tud, igaz ez?2015. máj. 28. 19:29
1/18 anonim válasza:
:D :D :D
Jogvégzett ember-e a tanárod?
2/18 A kérdező kommentje:
"Polgári tanár" :'D Viszont a kérdésemre nem válaszoltál :D
2015. máj. 28. 19:35
3/18 anonim válasza:
Polgári jogot oktat és ezt mondja? Szerintem nincs igaza, bár az tény, hogy valamilyen szintű anyagi tudás elengedhetetlen e szakma művelőinek.
4/18 A kérdező kommentje:
Még egy utolsó kérdés, ha szabad hozzád... Márpedig megéri elmenni jogi karra aztán onnan ügyvédnek? Sok olyat hallottam, hogy amíg gyakornok meg ügyvédjelölt leszek, szinte semmit nem fogok keresni, meg mikor már ügyvéd akkor is csak ilyen piti ügyeim lesznek egy jó darabig, szinte semmi fizetéssel... Nem tudom, hogy ez így van-e, vagy sem.
2015. máj. 28. 19:48
5/18 anonim válasza:
Én ügyvédnek nem mennék... sok a munka, s nem ritka az, hogy reggel 6-tól este 10-ig bent van az ember. Azért nem kell félteni őket, nem keresnek szarul, de valamikor el kell költeni azt a pénzt, s arra biza nincs idejük :)
Gyakornokok meg... hát figyelj, valahol el kell kezdeni, nem lehet rögtön fél millát keresni. Ez egy hosszú folyamat, ahol folyamatosan tanulni kell, ölni kell bele az időt, másképp nem jut egyről a kettőre az ember.
6/18 anonim válasza:
Simán, én megölted hat embert, de egy kezdő ügyvéd képviselte a vádat, az én ügyvédem meg egy robot volt.
7/18 anonim válasza:
A lényeget kihagytam, felmentettek.
8/18 anonim válasza:
Ha az ügyvéd képviselte a vádat, akkor az biztos valami alternatív univerzumban volt:D
9/18 anonim válasza:
khm, 8-as, csak szólók, hogy ügyvéd képviselheti a vádat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!