Ítélőtábla előtt (amikor az I. fok a törvényszék) mindenképp kötelező a jogi képviselet a felperesnek?
Vagy esetleg ezt a polgári ügy típusa válogatja?
Hogy van ez?
nos telefonáltam, és azt mondták h mindenképpen kötelező az ítélőtáblán, akármilyen fellebbezésről és akármilyen ügyről legyen szó, de ha megjelölöm h a 73/B (2) a)-t, akkor nem utasíthatja el a törvényszék, azaz akkor képviselet nélkül is elfogadják amit beadok, és majd utána intézkednek ügyvédről, csak hát most az a kérdés még h ilyenkor utána már köteles is vagyok azt az ügyvédet végig megtartani vagy ha közben én találok akkor az is oké és cserélhetek? csak mert hát eddig akikkel beszéltem (és nem kevés) mind sorra kifejtette h ő nagyon nincs benne a témában és nem merné elvállalni, de olyan is volt aki életében se vitt ilyen pert, így viszont félek h ha nélküle én meg nem adhatok be semmit, akkor nem ám a végén még miatta őszik el a per, ugyanis sajnos annyira összetett és nem semmi módon megkavart az ügy, hogy ezt sztem hetek alatt se látja át egy idegen.
de felmerül a kérdés h akkor most miért értelmezik ennyire eltérően ezt a pp-beli kötelező jogi képviseletet? mert amolyan ismerős jogásszal már nem egyel beszéltem, és az a vicc h mindegyik másként érti, van aki úgy, ahogy Te is, azaz nem kell, de van aki meg azt mondja h 100%-ra kell. így azért nehéz ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!