Baratnomet puszilgattam a zebranal amig eppen piros volt a jelzolampa, es mogenk jott egy alak es rankkohogott (direkt)! Mit lehet az ilyennel csinalni? Ha megutom kinek lenne baja, nekem vagy neki?
Pusztán formálisan talán becsületsértést meg lehetne állapítani szerintem, de a gyakorlatban sok mindent nem lehet tenni.
Persze amit senki nem lát és amit nem lehet később bizonyítani, az nem okozhat problémát. Egy még komoly nyomot nem hagyó füles szerintem nem okozhat gondot. De persze elítéljük az erőszak minden formáját és ez is jogellenes lenne, úgyhogy nehogy! :)
Olvasásra javaslom:
Anton Pavlovics Csehov: A csinovnyik halála
"Ha megutom kinek lenne baja, nekem vagy neki?" - neked. Nem elég verbálisan "pofánvágni"?
"Es szemeremsertest csokolozasert zebranal? azt rank lehet varrni?"
BTK 205§: "Aki magát nemi vágyának felkeltése vagy kielégítése céljából más előtt szeméremsértő módon mutogatja, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Tehát a szeméremsértés teljesen más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!