Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Aki jogásznak tanul, neki...

Aki jogásznak tanul, neki minek nyelvvizsga a diplomához?

Figyelt kérdés

Kivéve, ha nemzetközi jogot, persze.

De, egy sima jogásznak teljesen felesleges.Ügyvéd, ügyész vagy bíró lesz belőle, akinek semmi szükség nincs nyelvvizsgához a munkájához.

2015. máj. 16. 12:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
84%

@ 9.:

"Felesleges flanc mindenhol van."

A tudást "felesleges flanc"-nak minősíteni... Hát nem is találok szavakat. :O

Maradjunk annál, hogy ez a te véleményed, és bizonyára még sokaké, de szerencsére sokan vagyunk, akik nem így gondolkodunk.

"És mint láthatod a hozzászólásokból, a birkák könnyen be is nyelik, hogy ez tényleg kell és jó nekik, még ha nem is feltétlen szükséges"

Persze, azok a birkák, akik értékelik a tudást, még ha az nem is "feltétlenül" szükséges. Ennyi erővel mindenki csak a legszükségesebbeket tanulja meg, nehogy véletlenül túlterheljük az agyunkat, a gondolkodáshoz úgyis túl sok erőfeszítés kell, az meg fáj, pfujjj...

Vannak olyan foglalkozások, amikhez még a négy matematikai alapműveletre sincs szükség, sőt, az írásra és olvasásra sem, sokaknak akkor tök felesleges volt iskolába járni, nem?

"persze tanuljunk csak töltelék tárgyakat"

A "töltelék tantárgyak" azok a tantárgyak, amelyek nem szükségesek egy-egy adott szakmához, de ettől még lehetnek hasznosak is. Nekem ilyen volt pl. a filozófia két féléven át, nem voltam oda érte, de néha egész érdekes volt. Ártani nem fog senkinek, ha megtanul valamit, és a gondolkodást és a memóriát mindenképp fejleszti.

"tanuljuk meg a nyelvet"

Igen, tanuljuk meg. Ha lehet, akkor ne is csak egyet.

Sokan a "kötelező" iskolai nyelvtanuláson kívül _hobbiból_ is tanulnak nyelvet (én is), juj, de borzasztó...

"úgysem fogjuk egyiket sem használni"

Közel sem biztos. Ha a munkában nem is, de máshol lehet használni. Megint csak saját példát hozok: szoktam olvasni angol nyelvű cikkeket, sőt, egy ideig önkéntesként fordítottam is; hallgatok nem magyar nyelvű dalokat, és nem baj, hogy értem is a szövegüket; nyilvános helyen nem esek s.ggre, ha megszólít egy külföldi (legutóbb pl. egy japán család kért meg a Margit-szigetnél, hogy készítsek róluk fotót).

Mások meg ismeretségeket kötnek külföldiekkel a neten vagy személyesen, mert nem csak kézzel-lábbal vagy smiley-kkal tudnak kommunikálni velük; fúj, ez is milyen már...

"így pár év alatta totálisan elfelejtjük"

Amit tényleg nem használunk, azt valóban elfelejtjük. De ettől még senki nem lesz kevesebb.

"Hiába, az emberi ostobaság határtalan és ezen a képzettség mit sem változtat."

Az az érzésem, hogy neked savanyú a szőlő... :(

2015. máj. 16. 23:51
 12/14 anonim ***** válasza:
A jogász szakon nem ügyésznek, ügyvédnek, bírónak, és nemzetközi jogásznak tanulnak. A jogászképzés egységes és egyszintű, nem oszlik BA és MA szakra (PhD persze van).
2015. máj. 18. 18:36
 13/14 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy azt kérdezhetném, minek egy jogásznak B kategóriás jogosítvány?: Szinte minden jogászi állást ahhoz kötnek, ahogy az álláshirdetéseket böngészem.

Nekem angolból és németből van nyelvvizsgám, de nincs jogsim, ezért vagyok bajban.

2015. júl. 4. 21:28
 14/14 anonim ***** válasza:
Egyébként meg most csinálom a jogsit. Az elmélet meg az elsősegély elsőre meglett. A gyakorlattal vagyok pácban. Az nagyon nem megy.
2015. júl. 4. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!