Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Birtoksértés, illetve birtokhá...

Birtoksértés, illetve birtokháborítás-e az, amikor a szomszéd indás, folyondár növénye (Angyaltrombita) a telekhatárra épült kerítésre felfuttatva átkuszik az én térfelemre?

Figyelt kérdés
A telekhatárra épült kerítés a szomszéd tulajdona,de úgy tudom a telekhatártól legalább 30cmre kell ültetni.Az az érdekes a dologban,hogy a növény töve a telekhatártól 30cmre van kb.,de a kerítésre felfuttatva bőven 30cmen belül van,pláne,ha napok alatt több centimétert nő.És átlóg az én térfelemre.Az a probléma ezzel,hogy engem zavar.És mikor a szomszéd meglátta,hogy megnyírtam a bokrát ordibált,és megfenyegetett.De miért kéne eltűrnöm,hogy az én birtokomra növessze a növényét,mikor én ezt nem szeretném?És miért nem nyírhatom meg a bokrát,amit ő nem tesz meg,pedig már többször is szóltam neki??
2015. máj. 15. 13:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jelentsd fel az a rohadt folyondár trombitás angyalnövényt.
2015. máj. 15. 13:17
 2/11 anonim ***** válasza:
nem kell eltűrnöd. ami átlóg, azt lenyírhatod.
2015. máj. 15. 13:30
 3/11 A kérdező kommentje:
És szerintetek,nem lehetne kényszervágásra itélni a szomszéd bokrát,mivel anno.nem kérdezte meg,hogy ide ültetheti-e?Vagy arra köteleztetni(mondjuk a jegyző által)hogy a kerítésről bontsa le a növényt,és a saját kertje,udvara fele növessze a továbbiakban?Tehát befele.Mivel én nem kértem,hogy ezt a növényt az én területemre növessze.Az én területemen 30cmre egy sor szőlő van.És ez a folyondár növény az indáival,kaccsával napok alatt elérné az én szőlőmet és befonná,eltakarva ezáltal a szőlőm elől a fényt.Ezzel nekem kárt okozna.
2015. máj. 15. 13:38
 4/11 A kérdező kommentje:
És a telkem hátsó részén van egy sor tuja,kb.5-6darabból álló.Ami elérte a szomszéd kerítését,átnőtt rajta.Az egész sort levágatta velem a kerítésétől 30cmre.Egy sor fenyegetés,ordítozás után.Már csak ezért sem szeretném hagyni,hogy az ő növénye átnőjön a telekhatáron.Mert,ha az udvar hátsó részén 30cmre kellett viszavágnom a tujáimat,akkor-az utcához közelebbi-elülső részen is 30cmre kelljen visszavágni.Tehát,ha hátul 30,akkor elől is 30cm legyen!!
2015. máj. 15. 13:44
 5/11 Andizsuzsi ***** válasza:
100%

A rigó nem fütyül át? :)

"Fás szárú növény az ingatlan azon részén és oly módon telepíthető, hogy az - figyelemmel az adott faj, fajta tulajdonságaira, növekedési jellemzőire, szakszerű kezelésére - az emberi életet és egészséget nem veszélyeztetheti, a biztonságos közlekedést nem akadályozhatja, valamint nem okozhat kárt a meglévő építményekben, létesítményekben, és nem akadályozhatja azok biztonságos működését.”

Egyéb kérdésekben a település helyi rendelete mérvadó.

2015. máj. 15. 13:54
 6/11 anonim ***** válasza:
A saját kertjében oda ültet, ahova akar. Ami hozzád átlóg, azt meg te levághatod az engedélye nélkül, vagy hasznait szedheted (pl. termés). Pont azért van így a törvény, hogy a növényátterjedésekből eredő szomszédi viszályokat el lehessen kerülni. (Még hozzád átnövő gyökeret is elvághatsz, hiába okozza a növény halálát. Legközelebb ültesse messzebb a kerítéstől.)
2015. máj. 15. 16:47
 7/11 anonim ***** válasza:
42%
Láthatóan eleve utáljátok egymást, és ez csak egy ürügy. Miért kell szegény növényt belekeverni meg nyirkálni? Semmiről se tehet, oldjátok meg a fasságaitokat egymás között.
2015. máj. 15. 17:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Permetezd le a hozzád átnövő részt Glialkával. Elmúlik egy-két nap, és probléma megoldva.
2015. máj. 15. 20:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Megnőtt egy növény? Húha!! Te zsigerből utálod a szomszédot,de ami átlóg azt telibe levágnám. Mit ugat bele hogy a te légteredben mi van?
2015. máj. 15. 21:38
 10/11 A kérdező kommentje:
És ha feljelentem a jegyzőnél birtokháborítás miatt,akkor el tudom érni,hogy ki kelljen vágni a bokrait?
2015. máj. 16. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!