Ha a szomszédom kutyája notóriusan átjár a kertembe, és erős felindulásomban egyik éjjel agyoncsapom, milyen következményei lehetnek?
Állatkínzás és önbíráskodás. A helyi jegyzőnél tegyél panaszt, bejelentést.
- egy nyugalmazott rendőr -
Oké, teszek panaszt. Onnantól mi fog történni? Mert szerintem semmi, de kíváncsi vagyok.
És: Hogy bizonyítom, hogy az ő kutyája jött át? És mi van a kóbor kutyákkal?
És a szituáció nem elméleti, hanem úgy néz ki, hogy van a töksötét, van a kutya, meg a koszos haverjai, meg vagyok én, aki megpróbálom kizavarni őket a kertből egy fadarabbal, vagy ami a kezem ügyébe kerül, hogy ne zaklassák pl az én kutyámat. Ez nehogymár önbíráskodás legyen, mikor ha valaki éjjel bemászik, az ellen ma már hálistennek jogszerűen védekezhetek akár úgy is h leütöm.
Elvileg a továbbiak során a jegyző felszólitja a szomszédot, ha nem hatásos további lépéseket tesz, kutyát elviteti stb... . Az állatkínzást azért írtam mivel ha agyonütöd akkor az az állatkínzás tényállását meríti ki.
Persze ha rád támad :) jogos védelem.
3-as: Sajnos ez elég valószerű, ismerve őt. :)
4-es: És mi a helyzet a kóbor kutyákkal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!