Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért kell most ekkora ügyet...

Miért kell most ekkora ügyet csinálni egy "cigányok a buliba nem jöhetnek" plakátból?

Figyelt kérdés

Már többször is találkoztam vele itt a neten, hatalmas felháborodást váltott ki, utána tegnap még a Tényekben is benne volt, de az is lehet, hogy más csatornán is.

Miért kell ebből akkora ügyet csinálni? Láttam, hogy a kocsmárosnő tagadja, hogy ezt ő tette volna ki, de ettől elvonatkoztatva:

Ha ő szervez egy bulit a saját tulajdon kocsmájába, akkor oda azt hív meg, akit akar, szerintem abszolút joga van hozzá.

Majd biztos cigányokkal fog bulizni, őket kerülgetni, mert muszáj meghívnia?

Lehet, hogy pont azért van az ott, mert már volt velük probléma korábban, vagy nyílván sokan nem akarnak velük bulizni, ezért csak akkor mennek el ilyen nyílvános bulira, ha ott vannak cigányok.

Nehogy már azt gondolják egyes politikusok, jogvédők, akik még életükben nem jártak vidéki falvakban, hogy itt abból fakad a probléma, hogy begyűrűztek volna a rasszista eszmék. Ajánlom, hogy vegyen részt egy olyan buliban, ahova elmegy 10 nagydarab cigány koma, aranyláncokkal, kiabálnak részegen, egyszerűen nem fér össze a két kultúra.

Ugyanígy, ha valakinek van egy saját tulajdon vállalkozása, akkor miért nem döntheti el, hogy cigányokat nem foglalkoztat? Övé a vállalkozás, ő adja a fizetést, az ő kára, ha onnan eltűnik valami.

Nehogy már más döntse el, hogy kit foglalkoztasson a saját cégénél.

Szerintem az lenne a normális, ha álláshirdetésbe is bele lehetne írni, hogy cigányok ne jelentkezzenek.

Ez a jogvédelem, kisebbségvédelem már az egyéni szabadságába is beletipor az embereknek.

Ezzel pozitívan mutatnak be a TV-ben egy olyan vállalkozást, aminek cigány tulajdonosa van, és azt tűzte ki célul, hogy minél több cigányt foglalkoztasson, az alkalmazottak több, mint 90%-a cigány. Itt nem egy rasszista cégről van szó, hiszen ez is faji hovatartozás alapján szelektál? Ez nem szúrja senkinek a szemét? Ilyenkor hol vannak a liberálisok, a jogvédők, az EU?

2015. máj. 11. 10:31
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

De értsétek már meg, hogy egy ilyen kis falu máshogyan néz ki. Valószínűleg úgy, hogy a cigányok eléggé elkülönülten élnek ott, olyan értelemben, hogy egy közösséget alkotnak, összetartoznak, akár még egy kupacban is laknak.

Ha ott egy falusi azt mondja, hogy cigányok, akkor azt úgy mondja, hogy lepereg előtte néhány abból az 50 arcból akik ott laknak.

Egy ilyen helyen nagyjából mindenki ismer mindenkit.

Ők nem úgy állnak hozzá, hogy annak barna a bőre, az nem tetszik, ezt meg szeretem, mert ez fehér.

Hanem lehet, hogy volt már több hasonló buli is, és ott a cigányok csinálták a balhét, nyilván muszáj kitiltani őket, és egy faluban mindenki érti, hogy ez kire vonatkozik, és miért.

2015. máj. 11. 14:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Én ellene vagyok a rasszizmusnak is, ugyanakkor a kérdezőhöz hasonlóan annak is, hogy beleszóljon bárki abba, hogy én kit hívok meg buliba, vagy kit alkalmazok a boltomban vagy kit szolgálok ki. Ez a fajta "egyenlőségesdi" vezet a pozitív diszkriminációnak az olyan formáihoz, mint pl. a "fordított numerus clausus", hogy X cigánynak/négernek/hottentottának/melegnek _lennie kell_ valahol.

#1: A cigányoknak 700 év alatt nem sikerült "elmagyarosodni", szerinted valaha meg fog történni? Az összes probléma a cigány-kérdésben pont mindig onnan adódott, hogy megpróbálták erővel elmagyarosítani őket. A megoldás a cigány kultúra, életmód nemesítése lenne, hogy megpróbáljuk visszaszorítani benne az olyan elemeket, amik a többségi társadalomra veszélyesek/károsak (rajkodás, bűnözés), egyébként legyenek csak a cigányok cigányok.

Gondolom akkor a határon túli magyarok """integrációjával""" is egyetértesz, meg az EU azon fordított logikájú álláspontjával, hogy a magyar iskola magyar gyerekeknek az "jajszegregáció" és összeférhetetlen az Európai normákkal (tolerancia)? (Értsd: "tolerancia" leple alatt erőszakos asszimiláció.)

2015. máj. 11. 14:52
 13/16 A kérdező kommentje:

9-es, ez egy kicsit merész álláspont, ha ezt kötelezővé tennénk, akkor nyílván mindenki bűnözőket kényszerülne felvenni, ezzel elvéve a helyet attól, aki becsületes, normális ember.

Ha valaki embert ölt, az egy teljes életet elvett a másiktól, ne neki legyenek már jogai, stb.

Nehogy már neki álljon följebb, hogy normális életet akar élni, miután megölt mást, viselje csak a következményét annak amit tett, egy életen keresztül. De nem csak a gyilkosokra vonatkozik, hanem az erőszakolókra, és arra is, akik milliókat loptak/raboltak.

Mondom ezt úgy, hogy néztem már olyan filmet, amiben olyanok sajnáltatják magukat, akik nem bírnak visszailleszkedni a börtön után, de miért nem akkor sajnálta magát annyira, amikor bűncselekményt követett el?

És a cigányoknak nem a rasszizmus miatt nincs munkájuk, hanem amiatt, mert találni a 99%-uknál sokkal jobb munkaerőt is.

Verseny van, válság van, hidd el, ha vállalkozók 90%-a félredobna minden faji megkülönböztetést, ha a legkeményebb munkaerőt látná bennük.

Én egyedül a kisgyermekes anyukák helyzetét szabályoznám így, hogy kötelező felvenni, de a cigányokat és a bűnözőket nem.

2015. máj. 11. 14:58
 14/16 anonim ***** válasza:

"De értsétek már meg, hogy egy ilyen kis falu máshogyan néz ki."

Te meg azt értsd meg, hogy attól még ugyanazok a törvények érvényesek ott is.

2015. máj. 11. 16:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Aki akarja, érti.

A 65%-kal meg ne foglalkozz, a fotelból a legkönnyebb okoskodni.

Látszik, hogy nem ment még rá kocsmája, diszkója, büféje stb.

Így könnyű:)

2015. máj. 12. 07:44
 16/16 osman alex válasza:
Én akármerre voltam bulizni vagy valamilyen rendezvényen az esetek 80%-ba ha cigányok is voltak ott akkor mindig elbaszták a bulit, addig véditek a cigányokat míg egyszer belétek nem kötnek vagy össze nem vernek pár száz forintért, nekem öcsémet (18 éves) verték meg mert nem adott nekik buszjegyre pénzt... sajnos tapasztalatból beszélek. pacsi
2015. máj. 27. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!