Adott egy 18. életévét be nem töltött diák, akit feljelentettek, hamis hirdetés miatt. Ilyenkor a feljelentett mit tud csinálni? Mennyi a várható pénzbírság? Közmunkával le lehet-e dolgozni?
'hamis hirdetés' - ez meg milyen bűncselekmény vagy szabálysértés?
Ilyen törvényi tényállás nincs!
Gyanítom nem ez volt a vádpont, csak nem tudta megfogalmazni.
Amúgy mondjuk kereshetsz egy ügyvédet első körben.
Hallottam már "Hamis hirdetésről", amikor valamelyik rádióban arról volt szó, hogy egy amerikai nő a nevében hirdetett adománygyűjtést "mell plasztika" címen...
Az eset úgy volt, hogy tett fel egy hirdetést, hogy nincs pénze a műtétre, adakozzanak neki annak érdekében, hogy meglegyen a hozzávaló...
Igen ám, összegyűlt vagy másfél, 2 millió dollár, de a nő nem tett fel későbbiekben képet, vagy bármi mást, amely alátámasztaná, hogy valóban arra ment el a pénz, amire hirdetni kívánta a pénzgyűjtési akcióját.
De én ezt a bűncselekményt csalásnak nevezném!
*rávaló...
ezt akartam írni hozzávaló helyett!
nem mindegy :D
bocsika!
Kérdés hirdetésről szól, az idézet meg az eladásról.
Tényleg keress egy ügyvédet, mert ha a kettő között nem tudsz különbséget tenni, még a végén fel is bosszantod a hatóságot, mással is megvádolnak.
18 év alatt nem lehet közmunkával kiváltani!
A pénzbírság összege pár tízezertől a csillagos ég.
Attól függ mit árultál és tényleg hamis volt-e? Illetve,hogy ha te eredetinek hitted,azt tudod-e bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!