Miért kell most ekkora ügyet csinálni egy "cigányok a buliba nem jöhetnek" plakátból?
Már többször is találkoztam vele itt a neten, hatalmas felháborodást váltott ki, utána tegnap még a Tényekben is benne volt, de az is lehet, hogy más csatornán is.
Miért kell ebből akkora ügyet csinálni? Láttam, hogy a kocsmárosnő tagadja, hogy ezt ő tette volna ki, de ettől elvonatkoztatva:
Ha ő szervez egy bulit a saját tulajdon kocsmájába, akkor oda azt hív meg, akit akar, szerintem abszolút joga van hozzá.
Majd biztos cigányokkal fog bulizni, őket kerülgetni, mert muszáj meghívnia?
Lehet, hogy pont azért van az ott, mert már volt velük probléma korábban, vagy nyílván sokan nem akarnak velük bulizni, ezért csak akkor mennek el ilyen nyílvános bulira, ha ott vannak cigányok.
Nehogy már azt gondolják egyes politikusok, jogvédők, akik még életükben nem jártak vidéki falvakban, hogy itt abból fakad a probléma, hogy begyűrűztek volna a rasszista eszmék. Ajánlom, hogy vegyen részt egy olyan buliban, ahova elmegy 10 nagydarab cigány koma, aranyláncokkal, kiabálnak részegen, egyszerűen nem fér össze a két kultúra.
Ugyanígy, ha valakinek van egy saját tulajdon vállalkozása, akkor miért nem döntheti el, hogy cigányokat nem foglalkoztat? Övé a vállalkozás, ő adja a fizetést, az ő kára, ha onnan eltűnik valami.
Nehogy már más döntse el, hogy kit foglalkoztasson a saját cégénél.
Szerintem az lenne a normális, ha álláshirdetésbe is bele lehetne írni, hogy cigányok ne jelentkezzenek.
Ez a jogvédelem, kisebbségvédelem már az egyéni szabadságába is beletipor az embereknek.
Ezzel pozitívan mutatnak be a TV-ben egy olyan vállalkozást, aminek cigány tulajdonosa van, és azt tűzte ki célul, hogy minél több cigányt foglalkoztasson, az alkalmazottak több, mint 90%-a cigány. Itt nem egy rasszista cégről van szó, hiszen ez is faji hovatartozás alapján szelektál? Ez nem szúrja senkinek a szemét? Ilyenkor hol vannak a liberálisok, a jogvédők, az EU?
Ezzel a rövidlátó, ostoba szalonrasszista mentalitással meg elérnéd azt, hogy onnantól kezdve valóban szegregálnád a cigányokat, tehát még annyi esélyük sem lenne a többségi társadalomhoz tartozásra mint eddig! Fosol, hogy a cigányok kiszorítják a magyart? Egy ilyen mentalitás valóban ahhoz fog vezetni! Nekünk épp az az érdekünk, hogy a cigányok elmagyarosodjanak és nem az, hogy megőrizzék a mostani putris/aranyláncos életmódjukat.
Az pedig csak akkor megy, ha rákényszerítjük őket, hogy átvegyék a mi normáinkat, a szegregálás csak ahhoz vezet, hogy megerősödik a "gádzsók ellenségek" mentalitás a cigányoknál. Ez épp ugyanolyan lenne mint a rezsicsökkentés, az elején sokan örülnek/nének neki, csak aztán eltelne/lik tíz év és ránk fog szakadni a szar.
Igazából nem vagyok rasszista, sem cigányellenes, de itt arról van szó, hogy az emberek szabadságát korlátozzák, azt, hogy hogyan irányítsa a saját cégét, kit hívjon meg a saját bulijába, stb.
Én nem tennék így ki álláshirdetést, de aki akar, miért ne tehetne? Nem azt mondom, hogy ez helyes, de nem venném büntetendő cselekménynek.
Mindig csak a másik van hibáztatva, a szlovákok, románok, svábok, stb ellen miért nem él ez a típusú gyűlölet? (tudom, hogy van bizonyos történelmi okok miatt, ami engem is idegesít, de nincsenek sem konfliktusok, sem feszültségek, egymás mellett tudnak élni.
A szocializmusban volt munkájuk, bérük nekik is, dolgoztak elvileg, aztán rendszerváltás után ők kerültek először az utcára, nem gondolom, hogy azért, mert ők lettek volna a legnagyobb sztahanovisták a vállalatoknál.
Pedig akkor is volt 35 évük, hogy felzárkózzanak, dolgozzanak, kijöjjenek a putrikból.
*szóval az idegesítő számomra is, hogy fujj románok, mert az "erdélymeganagymagyarország", de ezzel szemben ha valaki nem vesz fel cigányokat dolgozni, akkor azt jól felfogott érdekből teszi, más népcsoporttal ilyen gond nincs.
Ha meg bemutatják, hogy valaki cigányokat foglalkoztat, akkor úgy állítják be, mint egy jótevőt, nem azt látom, hogy a cigányok foglalkoztatásával megtalálta a cég sikeres jövője felé vezető utat, a legkiválóbb munkaerőt, amit mindenki más igényel, mindenki utánuk kapkodna.
De ki akar így jótékonykodni ilyen válságos időszakban?
Ha egy bulit szervezek, akkor termeszetesen azt hivok meg akit akarok.
Ha pedig egy nyilvanos rendezvenyt, ahol nincs nevre szolo meghivo, ott nem mondhatom hogy nem johetnek a ciganyok, mert nem lehet szarmazasi alapon megkulonboztetest tenni.
Azt megtehetem hogy egyenkent kitiltok embereket, de nem azzal az indokkal hogy ciganyok, hanem pl. azzal hogy nem tudnak viselkedni.
Ugyanez van az allashirdeteseknel. Senkit sem lehet megkulonboztetni szarmazasa, vilagnezete, neme, szexualis erdeklodese miatt.
Ha te ezt nem erted meg, akkor tok felesleges vitazni.
Nem érted a lényeget.
A gond azzal van, hogy a kocsmáros azt írta ki, hogy cigányok nem mehetnek be a buliba. Erre persze, hogy ugrik a jogvédő. Hisz a kocsma egy nyilvános szolgáltató egység ahol nem lehet szegregálni. Amikor megnyitotta a kocsmát vállalta, hogy mindenkit kiszolgál aki a szolgáltatásért fizet és a házirendet betartja (Erre hivatkozva tudomásom szerint ki lehet tiltani a "rendbontókat").
Annyit kellett volna csinálnia, hogy azt írja ki, hogy zárt körű rendezvény, belépés csak meghívóval. Esetleg zártkörű klubbá nyilvánítja a kocsmát és akkor már ő dönti el kinek ad tagságot és kinek nem. De akkor sem mondhat olyat, hogy cigány nem mehet be.
Ugyan ez van a vállalkozás esetében. Nem mondhatod, hogy valakit azért nem veszel fel, mert cigány. De azt mondhatod, hogy nem felelt meg az elvárásaidnak ezért nem veszed fel. Ebbe nem köthet bele senki. (még akkor sem, ha a háttérben tényleg az van amit írtál).
A lényeg az volna, hogy az aki nem csinált semmit ne szenvedjen hátrányt csak azért mert cigány, arab, néger; muszlim; buddhista vagy akármi más.
Tegyünk tisztába pár dolgot, egy magán jellegű összejövetelre csak az teheti be a lábát, akit meghívott facebookon a házigazda, innentől fogva neki kell gondoskodni legalább 1-2 fő kidobóról ha sok meghívott lesz, innentől fogva aki beakar menni idegenként azt el lehet küldeni.
Egy nyílt, bárki számára szóló esti szórakozásból senkit nem lehet kizárni, mert az kirekesztés, ugyanez van a saját vállalkozással, én bevezetném halál komolyan hogy a kis vállalkozók kötelesek azt is foglalkoztatni aki ölt embert, vagy ült börtönben, de ettől függetlenül már elmúlt az az idő... Amennyiben valakit elzavarnának egy munkalehetőség elől, a fent leírtak valamelyike miatt, azt jó vastag csekkel jutalmaznám.
Nézd, a dolgozó magyarok vannak többségben még mindig, ezért is ők diktálnak, engem felvételiztetett már vélhetően cigány ember, és nem azért lettem felvéve mert esetlegesen rajtam is láthatta hogy cigány vagyok.
A magyar meg nyilván nem menne cigány vállalkozásba dolgozni, az évtizedes előítélet miatt.
A cigányt sem a fajtája miatt kell utálni, hanem az élősködő réteg miatt is, ahogy a magyart is! Ezt jobb ha megjegyzed.
Ezen csak szokás szerint a fotelharcosok problémáznak.
A legtöbb vállalkozó nem a poén kedvéért rakja ki, hanem mert próbálja a bajt megelőzni és mivel működik, alkalmazzák a módszert.
Ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!