A munkavállaló bejelentésénél ez hogyan van? Mikortól van bejelentve valaki?
Pályakezdő vagyok, emiatt sajnos nem értem.
Mikortól jelent be egy cég?
Például, ha valaki mondjuk kedden kezd, akkor onnantól van bejelentve?A valós munkakezdés dátumától vagyok bejelentve?
Az a helyzet, hogy majdnem lett két állásom is egyszerre.
Az egyiket elvállaltam, ki is töltöttem minden papírt, holnap kezdek.
Viszont, van egy másik állás is, az orvosi vizsgálatok miatt csak júniusban kezdenék náluk.Viszont, náluk is kitöltöttem mindenféle papírt, bankszámlaszámot megadtam...stb
Most, attól félek, hogy az utóbbi cég már bejelentett, emiatt az a cég, ahova felvettek, nem tud bejelenteni.
Az utóbbi céget holnap fogom felhívni és lemondani.
Ti mit gondoltok?Szerintetek bejelentett?
A munkaszerződésen megjelölt időponttól állsz a cég alkalmazásában, és a munkáltató attól a naptól köteles bejelenteni téged. Gondolom, a kitöltött "minden papír" között csak akad egy munkaszerződés is, azt tanulmányozd át.
A második cégnél szerintem még nem írtatok munkaszerződést, legalábbis ennyire előre nem nagyon szoktak, pláne a szükséges orvosi vizsgálatok hiányában. De én a helyedben még nem mondanám le ezt egyelőre, mert ahol holnap kezdesz, lehet, hogy kikötöttek próbaidőt. Ez is szokásos általában; a próbaidő alatt pedig bármikor indoklás nélkül felmondhatnak, azonnali hatállyal. A másik pedig, hogy nem biztos, hogy neked annyira bejön majd a hely, a kollégák stb., szóval egy-két hetet szerintem várj még, és csak aztán dönts, hogy lemondod-e a másikat.
Olvasgasd át az összes papírt, amit aláírtál, legalább így utólag; máskor pedig ELŐZETESEN...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!