Hogyan követelhetem a sírkő árát?
Édesapánk 10-éve halt meg.Ketten vagyunk testvérek-örökösök.
Sajnos sírkövet még nem állítottunk,mert a testvérem kijeleni, hogy neki nincs pénze.Ha egyedűl megcsináltatom,utána hogyan hajthatom be a sírkő készítés árának a felét a testvéremen? Hogyan bizonyíthatom hogy egyedűl álltam a költségeket?
Az hogy hagytad magad kiforgatni az örökségből, az csak a te hibád. Ha akkor akármilyen okból nem kellett a részed, nem harcoltál érte, akkor ennyi idő után már nem tudom mit akarsz.
Egyre inkább úgy érzem, hogy ennek az egésznek semmi köze az apátokhoz. Ha tényleg az számítana, hogy legyen sírkő, akkor hiszti helyett, már rég megcsináltattad volna. De neked csak az a fontos, hogy a testvéred fizessen...
Jaj, ne legyetek már ilyenek... Leírtátok neki, hogy mi a helyzet, nem kell még oltani is igazságtalanul. Nekem egyáltalán nem az jött le, hogy pénzéhes lenne, csak szeretne valamit, ami "szokás", de eddig elmulasztották, viszont nem szeretné egyedül állni a költségeket, ennyi.
Összefoglalom, kérdező: tényleg nem kötelező sírkövet állíttatni, de ha nagyon akarod, egyedül megcsináltathatod, a testvéredet viszont nem lehet kötelezni, hogy hozzájáruljon a költségekhez. Valószínűleg őt egyáltalán nem érdekli sem magától, sem a "falu szája" miatt, vannak ilyen emberek sajnos.
Ha rögtön a temetéskor megcsináltattátok volna, akkor hagyatéki teherként meghagyható lett volna a sírkő ára is a többi temetési költséggel együtt, de így utólag már nem.
(Nekem is volt némileg hasonló ügyem: az unokatesóimnak csak az örökség volt jó az apjuk után, ingatlanrész és elég jelentős összegű készpénz; de amikor pár év múlva ellopták a családi sírkövet, nem voltak hajlandók egy fillérrel sem hozzájárulni a pótláshoz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!