Nyitva hagyjam a kizárólagos használatomba került szobámat, ha elköltöztem végleg a közös tulajdonú lakásunkból?
3 éve elváltunk, most elköltöztem.
Egyik ügyvéd azt mondja, hogy ne nyissam ki, míg nem születik valamelyik egyezség, vagy bírósági per a kizárólagos lakáshasználatról.
A másik, meg, hogy hagyjam nyitva, mert addig olyan mintha ott laknék és fizetnem kell a rezsi felét is. Illetve, hogy a bíróságra ha megyünk, hogy megkapja a lakásban maradó a kizárólagos használatot, akkor már a tárgyalásra nyitva kell hogy legyen a szoba.
Nem értem!
Itt két külön lehetőséget vázol fel a két ügyvéd, nem mondanak ellent egymásnak.
Elsőben használod a szobát (lényegtelen, hogy épp benne is tartózkodsz-e), így a költségeket is viseled. Míg másikban véglegesen kiköltözöl.
Bár a "rezsi" tág fogalom, vannak olyan részei, melyet akkor is fizetni kell, ha nem használja senki.
Pl ha én kibérlek egy járművet, a díjat fizetni kell függetlenül attól, hogy ténylegesen használom-e.
1, vagyok.
Miért is pontoztatok le,mikor jó a válasz?
Nem tudom miért pontoztak le, de talán azért mert a rezsi fele tág fogalom, mint ahogyan azt írták.
A közüzemi alapdíjak felét kell csak fizetnem szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!