Mi a menete annak, ha a vezetéknevemet az eredeti szerint szeretném használni, nem pedig magyarosítva?
Figyelt kérdés
Szóval igazolnom kell valahogy a nevem eredeti írását vagy csak bemegyek az okmányirodába és elmondom hogy szeretném megváltoztatni? Csak hogy biztosan értsétek: nem akarok más vezetéknevet csak az eredeti formáját használni, mint pl. Kovács-Kováts. Az nem probléma ha a családban csak én változtatom meg a nevemet, a többieknek marad a magyarosított forma? Egyáltalán elképzelhető, hogy úgymond nem "engedélyezik" a névváltoztatást?2015. ápr. 26. 17:30
1/15 anonim válasza:
A neved eredeti verziója az, ami a születési anyakönyvi kivonatodon szerepel. Mivel az a neved.
2/15 A kérdező kommentje:
Rendben. Szóval úgy szeretném használni a nevemet, mint ahogy a felmenőim. Én már pl. Kovács-nak lettem anyakönyvezve, ők pedig Kováts-nak. Én a ts verziót szeretném használni és ennek mi a menete?
2015. ápr. 26. 17:41
3/15 A kérdező kommentje:
Vagy akkor én ezt meg sem tehetem, mivel nem így lettem anyakönyvezve?
2015. ápr. 26. 17:44
4/15 anonim válasza:
Szerintem megteheted. Ha a nagynénémnek megengedték azt, hogy az anyja vezetéknevét vegye fel az apja neve helyett...
5/15 anonim válasza:
Szerintem is megteheted egyébként, ismerek olyat, aki Halálból Halasi lett.
6/15 anonim válasza:
Bárki bármire megváltoztathatja a nevét. Pár ezer forint + az összes iratot cserélni kell.
7/15 anonim válasza:
biztos megteheted de ez tipikusan olyan eset hogy jódolgodban és unalmadban nem tudsz már semmilyen programot kitalálni......Nekem amúgy van ts-es Kováts ismerősöm, nos készülj fel arra, hogy ha valahol szóban adod meg az adataidat akkor vagy mindig el kell hadarnod hogy "nem csé hanem ts" különben garantáltan Kovács leszel...
8/15 A kérdező kommentje:
A Kovács csak egy példa volt, nem ez a vezetéknevem. És egyáltalán nem unatkozom, egyszerűen csúnya a magyarosított formája a nevemnek és elhatároztam, hogy megváltoztatom.
2015. ápr. 26. 19:17
9/15 anonim válasza:
Kováts is magyarul van, csak a régies írásmód szerint, szóval nem volt magyarosítás.
Születési anyakönyvi kivonatokkal kell bizonyítanod, hogy felmenőid úgy írták.
10/15 A kérdező kommentje:
Az én nevem német eredetű. Tehát akkor mégsem csak kérvényezem egyszerűen, hanem bizonyítanom kell, hogy pl. még a papám úgy volt anyakönyveztetve?
2015. ápr. 26. 21:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!