Lehet pereskedni ebben az esetben?
A McDonalds-ban rendeltem egy szendvicset. Megkaptam, nekiláttam haraptam belőle párat és utána vettem észre hogy a külső részén kívül a hús gyakorlatilag teljesen nyers. Visszavittem, kaptam másikat, meg egy kártyát amivel ingyen ehetek ( nem tudom mikor lesz megint gusztusom oda menni...) Lényeg az, hogy beperelhetem őket ezért?
Ha ezért az alap esetért nem, akkor:
a szendvicsben marhahús volt amiben nagy valószínüséggel lehetnek férgek. És mivel nem sült át jól a hús, megfertőzhetett. Ha ez így lesz, akkor mehet perre a dolog?
Kérek mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljatok, és ne a mekit szidjátok, dícsérjétek, stb. Előre is köszönöm!
utólag már kár ezen agyalnod ez itt nem Amerika.
próbálj meg máshogyan pénzt szerezni!
Komolyan gondolod? Kifogásod volt, kicserélték, kár nem ért.
Tőled idézek:
"a szendvicsben marhahús volt amiben nagy valószínűséggel lehetnek férgek. És mivel nem sült át jól a hús, megfertőzhetett"
Fordulj orvoshoz !! Pszichiátrián, mert ez úgy nevezik, hogy paranoia. Ne várd meg, míg teljesen elhatalmasodik. De egyébként a tatárbifsztek darált marhahúsból készül és nyers.... meg a tojás is benne. Még senki nem fertőződött meg tőle. Nem ez a pénzkereset módja.....
Pereskedni lehet, evégre szabad országban élünk, csak kiröhögnek. De ha ragaszkodsz hozzá és leteszed a pénzt miért ne lehetne.
Konkrétan milyen férgekre gondolsz? Elég nagy balhé lenne, ha a közétkeztetésben felhasznált alapanyagokban férgek lennének.
És ha igen, azok általában be vannak tokozódva, egy kis laza grillezés nem sokat számít nekik.
Milyen betegségre gondolsz, amivel megfertőzôdhettél?
20:56-os:
Tévedésben vagy, utána kéne nézni egy-két dolognak.
Ha esetleg ez nem megy, nagyon szívesen idézek neked:
"Galandféreg
A nem kellően átsütött sertés, vagy marhahús is okozhat féregfertőzést. Ebben az esetben a galandféreggel fertőzött állat húsa tartalmazza a lárvákat (ez az úgynevezett borsóka). Hazánkban az étkezési szokások (tatárbifsztek) miatt a szarvasmarha galandféregfertőzés a gyakoribb." ( [link]
:)))))))))))) Ha galadférged lesz tőle, akkor bizonyítsad be majd, hogy pl rendesen mostál kezet bizonyos dolgok után :)))))))
De nem értem mi a probléma. Ha ennyire félsz tanulj meg főzni. De nem gondolhatod komolyan, hogy a cég megengedhetné magának a fertőzést. Azzal jó ideig lehúzhatnák a rolót. Túlságosan ráérsz hülyeségeken agyalni.
Az alapesetben nem. Akkor lehetne termékfelelősségi igényt érvényesíteni, ha bizonyítani tudnád, hogy a nyers marhahhúsban lévő férgektől betegedtél meg.
Esetleg a panaszkönyvbe is beírhatsz, hogy nyernek vélted a húst, ez megalapohat egy fogyasztóvédelmi ellenőrzést is.
A perindításnak az esélye......inkább írj az internetre az esetről és nem kell ajánlani senkinek az éttermet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!