Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A különélő fél kaphat több...

A különélő fél kaphat több láthatást? (lent)

Figyelt kérdés

Jelenleg kéthetente hétvége plusz minden ünnep fele az övé, mint mindenhol. Évek óta így működik, mióta férjhez mentem, hétköznap is akar làthatàst. Kapcsolatunk rossz, nem együttműködő és folyton piszkálja a nyugalmunkat. Míg egyedülálló voltam nem csinálta. Most megint bírósággal fenyeget. Az iskola miatt nem szeretném ha felboritanà az eddig jól megszokott és bevàlt hétköznapi rutint. Àllandósàg kell a gyereknek. Hétvégéi láthatàs után napokig nem önmaga.

Szerintetek ítélnek hétköznapot?

Egyébként nem egy makulátlan emberről beszélünk. Sosem dolgozott, piszkos dologból él. Nem tartom jó példának öt. Nemhiába nem élünk együtt.

Kérem írjátok meg a véleményeteket.

Köszönöm

2015. ápr. 18. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
Kivárod, hogy bíróságra menjen. Ott pedig előadod a mondókádat. Aztán a bíró dönt.
2015. ápr. 18. 12:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Bevett gyakorlat a kéthetente hétvége mellett plusz egy nap hetente.

Nálunk is így van. Bár én sem tartom az anya viselkedését követendő mintának, a gyereket nem tiltanám el, gyakorlatilag bármikor találkozhatnak A gyerek mindkét szülőjét szereti.

Próbáld magad fordított helyzetbe beleélni. Ha te is csak kéthetente láthatnád a gyerekedet, vagy valamelyik szülődet.

2015. ápr. 18. 12:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha a gyerek szeretné, és te megtiltod, azzal felerősíted benne a vágyakozást az apja után. Az is lehet, hogy ha felnő, a szemedre hányja, hogy nem engedted, hogy az apját megismerje.

A ti kapcsolatotokon is sokat segíthetne, ha megengednéd. Ha vannak konkrétumok, amit nem szeretnél, hogy hova ne vigye például, akkor azt elmondod.

2015. ápr. 18. 12:39
 4/7 A kérdező kommentje:

Csak sajnos ez nem a gyerekről szól. Amig nem mentem férjhez, elég volt neki ennyi. Sosem vett részt a gyerekkel kapcsolatos teendőkben. Miért pont most akarja felboritani a kialakult rendet mikor jön az általános iskola.

Egyik nap ezzel, másik nap azzal tanul? Ez nem a gyerek érdekét képviseli. Szünetben többet is odaadom.A hétköznapi kötelező dolgokat hagyja meg nekem mint eddig.

Szerintetek ítélnek hétköznapot?

2015. ápr. 18. 13:48
 5/7 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy gyermekelhelyezési, kapcsolattartási ügyekben a bíróság csak akkor változtatja meg az eredeti ítéletet, ha azok a körülmények, amelyekre azt alapozta, jelentősen megváltoznak. (Akkor is, ha az ítélet "csak" a felek megegyezésének jóváhagyása volt.)

Tehát a felperesnek úgy kell(ene) megindokolnia a kérelmét, hogy az a bíróságot meggyőzze. (Amennyit leírtál, az alapján számomra nem jelentős változásról van szó, bár én nem vagyok bíró...)

Ha tényleg bírósághoz fordul, akár ellenkeresetet is benyújthatsz, az általad itt felsoroltakra hivatkozva; ehhez jót tenne valami "hivatalos" papír, amellyel alá tudod támasztani, hogy a gyermekre rossz hatással vannak a látogatások. (Megkérdezheted a tanárokat, hogy ők tapasztalnak-e valamit, ill. szükség esetén pszichológushoz is fordulhattok.) És fel lehet hozni esetleg azt is, hogy miből tartja el saját magát. (Meg hogy miből fizeti a gyerektartást, már ha egyáltalán...)

Ami nagyon fontos: a bíróság (elvileg) mindig a gyermek mindenek felett álló érdekét tartja szem előtt.

2015. ápr. 18. 18:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy amíg kicsi volt, nem tudott vele mit kezdeni, sok férfi van így. Az is lehet, hogy felerősödtek most az érzelmei, nehezen viseli, hogy a gyereke egy számára idegen férfivel többet van, mint vele.

Az iskolában délutánig megcsinálnak minden leckét, ha tanulni kell verset, vagy akármit, azt meg lehet oldani.

Kérdezd meg a gyereket, hogy szeretne-e többet találkozni az apjával? Aztán gondolkodj el, hogy tényleg rossz-e a gyereknek, ha többet találkoznak.

2015. ápr. 18. 21:29
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Értek én mindent csak azt nem, hogy a másik fél hangulatingadozásai szerint miért kellene szétràngatni a gyereket.

2015. ápr. 19. 03:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!