Zugló, építményadó témakör. Nem tudtam, hogy a 10 éve tulajdonomban élvő (lakás) ingatlanomra, építményadó bejelentkezési kötelezettségem és fizetési kötelezettségem (2013. jan.1-ig) is van zuglóban. Ha most jelentkezek be, mire számíthatok?
Nem nagy baj, nyugi. Bemész, elmondod, bejelentkezel.
Visszamenőleg megállapítják, kifizeted és kész.
persze a hivatal tud packázni, ha akar, de reméljük a legjobbakat! :-)
Pécsett élek, úgy tudtam nincs ingatlanadó. Mindegy, hogy hívják, a lényeg hogy az adóhivatalnál érdeklődve visszamenőleg 5 évre kirótták, de kérésemre 10 havi részletfizetést engedélyeztek a több mint 100 ezer forintra. Valami kis (2 ezer körüli) felárat is felróttak a részletfizetés miatt. (Az adót befizettem, amúgy az EU pénzekből betervezett, a listán az utolsó percekig fent lévő alaposan lerobbant minőségű utcánk aszfaltozása elmaradt...)
Azóta évente fizetem az adót. (Útjavításról meg lemondtam.)
Tudomásom szerint Zuglóban ELTÖRÖLTÉK lakásra az építményadót!
Annak idején jött nekem is felszólítás, de amikor érdeklődtem, akkor közölték, mégse, megszünt, eltörölték /lakásra/.
Olvasd, alul a rendelet pdf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!