Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy lakásba be vagyok...

Ha egy lakásba be vagyok jelentve (=tartózkodási címem), akkor milyen kötelezettségeim vannak?

Figyelt kérdés

Leginkább az érdekelne, hogy ha a lakásra hitelt vett fel a tulaj, és nem tudja fizetni, akkor behajthatják-e rajtam is?

Egy ismerősöm jelentett be magához, mert valamihez szükségem volt erre. Állandóan nem lakom ott, de néha-néha igen. Nem vagyok az albérlője tehát, hanem korábban sokat segítettem neki bizonyos dolgokban, ezért azt viszonozva segített rajtam azzal hogy bejelentett magához.

Viszont... Nemrég kiderült, hogy a lakását hitelből vette. Erről én eddig nem tudtam. Sajnos jelenleg nem áll jól anyagilag, amiről nem tehet, megértem és sajnálom is. De segíteni most én sem tudok rajta anyagilag.

Ha már nem tud semmit fizetni a banknak, akkor mi lesz?

Vajon előszedhetnek engemet is,csak mert tartózkodási címem a lakás, és követelhetik rajtam is a törlesztést???

2015. ápr. 8. 12:02
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem vagy tulajdonos, így semmilyen kötelezettséged nincs, nem követelhetnek rajtad semmit.
2015. ápr. 8. 12:05
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
1-es hozzászólónak igaza van! Mivel nem te vagy a lakástulajdonos, így semmi fizetési kötelezettséged nem keletkezik a lakással kapcsolatban!
2015. ápr. 8. 12:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Remélem is, hogy így van, én is így tartanám logikusnak. Viszont egy ismerősöm azt mondta, hogy így egy háztartásnak számítunk, és nekem is vannak kötelezettségeim... De nem tudott biztosat ő se. Viszont megijesztett alaposan.
2015. ápr. 8. 12:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az ismerősöd hülyeséget beszélt! Ránk hallgass!
2015. ápr. 8. 12:36
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Az ismerősöd rosszul tudja. Még egyszer: a vonatkozó jogszabályok szerint nincs semmilyen kötelezettséged.

A bank a felvett hitelt a tulajdonostól követelheti, ill. ha volt, akkor a kezestől, de senki mástól.

2015. ápr. 8. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!