Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A nyugdíjam szerintem nagyon...

A nyugdíjam szerintem nagyon kevés 40 ledolgozott év után. Mindvégig be voltam jelentve. Hol tudnék reklamálni?

Figyelt kérdés
Nem szólnék én semmit,mert az utolsó 10 évben minimálbérre voltam bejelentve.Tehát ennyi jár.De viszont az ismerőseim között akad 2 ember,akik összesen,a ketten együttvéve nem dolgoztak annyit mint én,mégis több mint a dupláját kapják.Van eélyem,hogy valahol sikerrel járok?Még valami:ebből a negyven évből 15 évet mint külszolgálatos dolgoztam le.

2013. dec. 19. 09:00
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
A nyugdíj kiszámításánál a ledolgozott évek nem sokat jelentenek! Inkább a jövedelem, illetve az az után fizetett járulék a meghatározó! Sajnos egyre többen lesznek, akik rájönnek, hogy a minimálbér+zsebbe fizetés nem éri meg!
2013. dec. 19. 09:29
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
Az utolsó 8 év számít, de különösen, az utolsó 5 év. Ez a rendszer, azokat támogatja, akik ebben az életszakaszban kerestek a legtöbbet. Tehát az értelmiségi közhivatalnokokat preferálja. Jól megszívattak.
2013. dec. 19. 09:39
 3/9 anonim ***** válasza:

"egyre többen lesznek, akik rájönnek, hogy a minimálbér+zsebbe fizetés nem éri meg!"

Hogyne érné meg, ha saját magának félreteszi a zsebbe kapott fizetése nyugdíj részét. Megspórolja az adófizetést és az Eü. fizetést a "kvázi" nyűgíjjárulékot meg elteszi magának egy külön számlára, 10-20 éves állampapírba, ami akkor jár le, amikor nyugdíjas lesz. Hát hogyne érné meg?.

2013. dec. 19. 09:45
 4/9 anonim ***** válasza:
43%

Igen, életszerű, hogy a minimálbér feletti kéz alóli bevételt az ember félreteszi állampapírba. Max csak akkor, ha a minimálbér tripláját kapja meg kéz alól. Ez is életszerű egy alkalmazott esetében. Gondolkodj!

2013. dec. 19. 10:13
 5/9 anonim ***** válasza:
14%

"Igen, életszerű, hogy a minimálbér feletti kéz alóli bevételt az ember félreteszi állampapírba. Max csak akkor, ha a minimálbér tripláját kapja meg kéz alól. Ez is életszerű egy alkalmazott esetében. Gondolkodj!"

Ne pofázz már annyit! Csak a hozzád hasonló hülyék dolgoznak bejelentve.

2013. dec. 19. 10:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Azért az sem biztos, hogy az állampapír 10-20 év múlva ér majd valamit. Én biztosan nem bíznék benne.

Sajnos, megpróbálhatsz reklamálni a Nyugdíj Hivatalnál, de ne nagyon számíts sikerre.

2013. dec. 19. 10:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Miért kellett minimálbérért elvállalni a munkát?
2013. dec. 19. 11:45
 8/9 anonim ***** válasza:
76%

Valaki már előttem is leírta: A nyugdíj kiszámításának a jövedelem és az az után fizetett járulék az alapja!

A ledolgozott negyven év csak azért kell, hogy -egyáltalán- nyugdíjba mehessen az ember, ki lehessen számítani a nyugdíj alapösszegét!

2013. dec. 19. 12:10
 9/9 Dudok Andrásné ***** válasza:
Nemtudom mi az a kevés? Én 41 év szolgálati időre 58.075.ft ot kaptam tavaly.Mindég bevoltam jelentve és nem is minimálbéres voltam, de sajnos a kereskedelemben a munka volt sok, nem a fizetés.Egyébként a nettokereset 80% a jár a 40 év után.Ja és az utolsó 24 év átlagkeresetét veszik. Tehát 1988 ig visszamenőleg.De van iskolatársam aki 42.000. ft ot kap.Mi 1953 ok!!!
2013. dec. 20. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!