Meddig aktuális a gyerektartás fizetése?
Elnézést, ha rossz a kategória, ezt találtam a legjobbnak kérdésemhez.
Lányom 5 hónap múlva tölti a 18-at, gyerektartást havonta fizetek rá, anyja döntése szerint a gyereknek kell havonta a 40 ezer forint, mert szeretné tartani az igényeit, mellette még tőlem várja el évente új telefon és egyéb kütyük rendezését is, (megvétel, havidíj fizetése, amit mindig jócskán túlhalad internetezéssel), most úgy döntött, ott hagyja a középiskolát, és levelezőn folytatja tovább tanulmányait, mert úgy döntött, dolgozik inkább. Azóta rám hárul a levelező tanfolyam kifizetése is, és a munkahelyére oda-vissza való jegy naponta való megvásárlása, vagyis a havi gyerektartás elvisz tőlem 50, esetenként 70 ezer forintot is... kicsit nehezen bírom, nem fizetnek túl a munkahelyemen, szüleimnek is kell segíteni, mert tényleg sokat segítettek, amikor indultam az életben, és már ápolásra szorulnak...
Kérdésem, hogy ha a gyermek elmúlik 18 éves, és nem tanul már nappali tagozaton saját döntéséből, kötelező vagyok ezeket neki finanszírozni? Köszönöm.
"a lányom azt mondta, ha nem fizetem ki, levegőnek fog nézni, és többet ne is keressem"
Ne haragudj, de elegge papirkutya vagy ha ezt igy lenyelted.
Fogd már fel, hogy _már_ "elveszítetted". Az ő szemében csak arra vagy jó, hogy pénzt adj neki. Nincsenek érzelmi szálak. Ha te valaha is bajba kerülsz, nem számíthatsz majd rá, nagy ívben tenni fog rád. Amíg pénzeled, addig "megtűr" alkalmanként pár percre, és ennyi. Ja, meg majd persze örömmel felveszi az örökséget, miután elhalálozol egy szocotthonban, ahova (jobb esetben) bedugott.
De ha neked ez kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!