Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vasárnap a kisboltokban, csak...

Vasárnap a kisboltokban, csak a tulaj dolgozhat?

Figyelt kérdés

Jelentkeztem egy állásra, és a boltban, úgy dolgoznak a dolgozok, hogy aláírták, hogy ők is tulajdonosok.

Nemértem, miért is vállalták ezt be.

Kijelentettem, hogy nem írom alá a papírt.

Akkor azzal jöttek, hogy ez csak egy formalítás, nem jár semmivel.. bla, bla, bla,

Most ennyire lenézik a dolgozókat?

Ha tulajdonos vagyok, akkor azzal felelősség is jár.

Legalábbis úgy gondolom.

két órára jelent be, de természetesen a nyolcat, többet dolgozzak. Hova jutott ez az ország? Több élelmiszer is nyitva van vasárnaponként. Ha megnézem kik dolgoznak akkor, hát .... biz nem a tulajok.

2015. ápr. 4. 17:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Hát ha problémád van vele nyilván nem írod alá. Abszolút törvénytelen.
2015. ápr. 4. 17:51
 2/14 anonim ***** válasza:

"Most ennyire lenézik a dolgozókat?

Ha tulajdonos vagyok, akkor azzal felelősség is jár."

Lényegében magadnak mondasz ellent! A dolgozókban megbízik annyira a valós tulaj, hogy a bolt érdekében rájuk íratja részben az üzletét, és igen azzal felelősség is jár. Tehát nem lenézi a dolgozóit, hanem épp az, hogy komolyan bízik bennük!

"Hova jutott ez az ország? Több élelmiszer is nyitva van vasárnaponként. Ha megnézem kik dolgoznak akkor, hát .... biz nem a tulajok."

Ez viszont igaz, sajnos oda jutottunk, hogy egy idióta kormány vezeti, ami miatt olyan módszerekkel kénytelenek trükközni a boltosok mint ez, utoljára a szocializmus idején ment ez a seftelés, maszekolás, ügyeskedés a drága "nemzeti ügyek" kormánya visszahozza!

2015. ápr. 4. 18:07
 3/14 A kérdező kommentje:

"A dolgozókban megbízik annyira a valós tulaj, hogy a bolt érdekében rájuk íratja "

hmm, hozzá járul, hogy a teljes vagyonoddal is felelsz, ha olyan formában működik, mivel tulajdonos vagy.

2015. ápr. 4. 18:39
 4/14 anonim ***** válasza:

Milyen tulajdonrészt kaptál a cégben? Ha valaki ilyen papírt aláírat veled, akkor azt ügyvédnek is látni kell, mert a Nav-nak ez kevés ...

Nem lehet komoly a kérdés, vagy nagy a baj ...

Én úgy látom, hogy te saját lokális krízisedet, szeretnéd kivetíteni egy országos valós társadalmi jelenségre. Csak rossz alapokra raktad, mert saját krízised sajnos elég egyedi és sajnos butaságnak is tűnik ...

2015. ápr. 4. 18:55
 5/14 anonim ***** válasza:
Mennyi alkalmazott kapott tulajdonrészt? továbbá az alkalmazottak között van rokoni kapcsolat?
2015. ápr. 4. 18:58
 6/14 A kérdező kommentje:

"Milyen tulajdonrészt kaptál a cégben? Ha valaki ilyen papírt aláírat veled, akkor azt ügyvédnek is látni kell, mert a Nav-nak ez kevés ...

Nem lehet komoly a kérdés, vagy nagy a baj ... "

Akkor nagy a baj, szerintem is. Komoly és valós a kérdés, és ezáltal a problémám is.

"Mennyi alkalmazott kapott tulajdonrészt? továbbá az alkalmazottak között van rokoni kapcsolat?"

Az kap tulajdonrészt, aki bevállalja a vasárnapi munkát. Nincs rokoni kapcsolat, alkalmazottakról van szó

2015. ápr. 4. 19:13
 7/14 anonim ***** válasza:
23%
Egy-két ember eltudja látni a vasárnapi munkát? Vagyis 1-2 ember elég, ha aláírja? Ha te nem írod alá, akkor kirúgnak?
2015. ápr. 4. 19:23
 8/14 anonim ***** válasza:

Abból a csöpp munkajogból amit megtanultam, elárulok neked valamit.

Belehet szállni egy cégbe külsősként úgy is, hogy csak annyival tartozol felelősséggel, mint amennyit belevittél a cégbe.

Ha te beszállsz 0 Ft-al, akkor te 0 Ft-al tartozol felelősséggel. A belsőstől viszont mindenét elvehetik, hogy behajtsák rajta a tartozásokat. Nem csak a cégbe belevitt ingatlant, pénzt, hanem mondjuk a kocsiját ami már megvolt a cég előtt is, a családi házát, szóval mindenét.

Persze ha 0 Ft-al szállsz be egy cégbe, akkor az tényleg csak jelképes dolog, mert papíron te lehet tulajdonos vagy, de nem részesült semmiből.

2015. ápr. 4. 21:03
 9/14 anonim ***** válasza:

Én arra akartam rávilágítani, hogy itt valami nagyon nem stimmel... Ugyanis min. 20% részesedésnek kell lenned társtulajdonosként, hogy vasárnap is dolgozhass.

Vagyis 2 alkalmazott esetén már 40% -t kell oda ígérni a jelenlegi munkáltatónak. Társtulajdonosként viszont már nem alkalmazottként dolgozol a cégnél... Nem hiszem, hogy a jelenlegi munkáltató érdekelt lenne 20%nál nagyobb tulajdonhányadot kiadni. Egy multinál lehet megéri, mert a vasárnapi forgalom bőven fedezi a társtulajdonosnak járó többlet javakat.

Főleg úgy, hogy a tártulajdonosra ugyanúgy érvényes, hogy családtagjai dolgozhatnak vasárnap is.

2015. ápr. 4. 21:58
 10/14 A kérdező kommentje:

"Én arra akartam rávilágítani, hogy itt valami nagyon nem stimmel.."

Mélységesen egyetértek.

A másik fele, hogy jönnek a számlák fizetni kell, de ilyen munkahely nem éri meg.

2015. ápr. 5. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!