Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szerinted a halálbuntetés...

Szerinted a halálbuntetés elfogadható?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 3. 01:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
73%

Minden esetben, sőt, a nyilvános kivégzést tartanám a legjobb formájának, hogy legyen valami valós visszatartó ereje is. :)

Persze nem injekciókkal meg egyéb "elaltatós", gyenge, "humánusnak" csúfolt baromságokkal, hanem fájdalmasan. Különben értelme sincs.

Nyilván nem minden esetben, és hogy ez normálisan működhessen, egy a mostanitól teljesen más boldogulási /welfare/ rendszer kellene.

A tényleg életfogytiglan viszont teljes mértékben megvalósítható lenne akár most is. Persze nem úgy, hogy még az adófizetők pénzéből jobban tartják azokat a mocskokat, mint a kórházban a betegeket, hanem munkatáborok formájában, ahol nem csak a saját megélhetésüket termelik elő, hanem még hasznot is hoznak.

2015. ápr. 3. 09:54
 12/27 anonim ***** válasza:
tényleges*
2015. ápr. 3. 09:54
 13/27 anonim ***** válasza:
Szép világ.:) A melegek véletlenül se mehessenek kézenfogva, de nyilvános lassú kínhalál az legyen. Szerintem az iszlám állam bejönne neked. Az ilyen. Most adtak ki egy kézikönyvet európaiaknak, hogy tudsz elmenni. Ajánlom olvasgatásra.
2015. ápr. 3. 10:27
 14/27 anonim ***** válasza:
57%

Majd ha megerőszakolom, megölöm, és megeszem a lányodat (tetszőleges sorrendben), akkor gyere vissza libernyálkodni. Még egy pofa sört is beverek veled.

Aki öl, haljon.

2015. ápr. 3. 10:47
 15/27 anonim ***** válasza:
Tudom hogy az élet nálad még fekete-fehérben megy, de hidd el, nincs minden problémára egyszerű megoldás. Jó ezt hinni, de nincs így. És ha olyan megoldásban hiszel, hogy majd Astoria közepén vasárnaponként lassú kínhalált kell nézni a népnek, akkor egy problémát úgy oldasz meg hogy 50-et generálsz.
2015. ápr. 3. 10:56
 16/27 anonim ***** válasza:
0%
Korábban én is úgy gondoltam, hogy a gyilkosok kapják meg méltó büntetésüket, őket is meg kell gyilkolni, és ha lehet, ugyanolyan módon, ahogyan ő ölt. Nos, gondolkozzunk el azon, hogy vajon, mi mennyivel lennénk különbek, ha mi is gyilkolnánk? A szemet szemért, fogat fogért elv nem Jézusi tanítás. Jézus azt mondta: "Bocsáss meg neki, ne hétszer, hanem hetvenhétszer. Bánj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy mások bánjanak veled." Nem vagyok vallásos, de elfogadom ezt a nézetet. A gyilkost el kell különíteni a társadalomból, de kemény büntetést azzal is ki lehet szabni, ha szabadságát elvesszük, keményen dolgoztatjuk, és nagyon puritán helyre zárjuk gondolkodni, elmélkedni. Ezek a mai luxusbörtönök semmire nem valók, nem tanítja meg őket testileg-lelkileg szenvedni. És ez itt a baj.
2015. ápr. 3. 11:43
 17/27 anonim ***** válasza:
16-os vagyok. Egyébként meg aki a halálbüntetés mellett adja le a voksát, az gondolkozzon el azon, hogy ha a gyilkost megöljük, akkor vajon meddig szenved? Csak addig, amíg ki nem múlik. Nos, ez gondolom nem tart olyan sokáig. Viszont egy élethosszig tartó szabadságelvétel, testi-lelki szenvedés szigorú körülmények között, akkor valószínűleg többet szenvedne a gyilkos, mint egy azonnali halál esetén. Csak ehhez nem luxusbörtönökbe kell küldeni a gyilkost, hanem igazi börtönbe, étele mások által eldobott kenyérhéj és esőviz, akkora cellában elhelezve, amelyben éppen elfér fekve, amikor kilép a cellából, akkor kemény fizikai munka vár rá, és esetleg lehet még fokozni. Az ilyennek ez nagyobb szenvedés, mint egy azonnali halál, hiszen akkor már nincs több megpróbáltatás. Ha a gyilkosok szigorítását kellene kivívni, akkor inkább erre voksolnék, mint a halálbüntetésre.
2015. ápr. 3. 11:54
 18/27 anonim ***** válasza:

Szerintem a halálbüntetés nem jó megoldás.

Az életfogytiglan szerepe lenne, hogy kiváltsa vele a társadalmból kizárást.

Én azt mondom, hogy az embernek a külvilágtól elzárva élete végéig dolgoznia kellene bent, az büntetés, neki is, és a rokonainak is. A legegyszerűbb menekülés a felelősség alól a halál. Ezért próbálnak az emberölések elkövetői is vagy a gyilkosság után, vagy a börtönben végezni magukkal.

Van sok börtönös dokumentumfilm mostanság, ott látni olyat, hogy például amerikában hozzá volt egy 5 méteres láccal kötve a kukásautóhoz a rab, és rakosgatta szépen a kukákat fel az autóra. Az ő keresetüket simán áldozatsegítésre, vagy bűnügyi költségekre lehetne fordítani.

2015. ápr. 3. 12:30
 19/27 anonim ***** válasza:
18-as! Egyetértek!
2015. ápr. 3. 12:37
 20/27 anonim ***** válasza:

Elfogadható lehetne, ha annak idején nem terjesztik ki a életellenes cselekményeken túl a lopásra is, vagy ha nem a politikai ellenfelek kiiktatására használják.

Másrészt, amikor mostanában azért ítélnek el embereket(pont annyi időre mint amit leült), hogy ne kelljen kifizetni az előzetesben töltött idő után a kártérítést, akkor mit akarnak a halálbüntetéssel? Elfogadott az ártatlan elítélése, szóval abszolút rossz ötlet.

2015. ápr. 3. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!