Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha már egyszer tanúskodtam a...

Ha már egyszer tanúskodtam a testvérem ügyében, a következő tárgyaláskor élhetek azzal a jogommal, hogy elutasítom a tanúskodást?

Figyelt kérdés
Már az első tárgyaláskor sem tudtam semmit mondani, hiszen tényleg SEMMIT nem tudok az ügyről, de akkor úgy gondoltam, miért is utasítanám vissza a tanúskodást. Akkor hiába mondtam szinte minden kérdésre, hogy nem tudom, nem emlékszem, erőszakoskodtak, hogy de mégis, valamit mondjak. Azóta eltelt 2 év, most megint kaptam papírt. Mostanra már annyira sem emlékszem, mint akkor, és attól félek emiatt ellentmondásba kerülhetek az akkor mondottakkal.Ezért gondoltam arra, hogy megtagadnám a tanúskodást. Megtehetem?
2010. febr. 15. 10:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Kérd ki a két évvel ezelőtti jegyzőkönyvet és olvasd át!

Amúgy meg szerintem csak a terhelő vallomást lehet megtagadni egyenesági vérrokon esetében.

Ami számára pozitív, azt meg miért ne mondanád el?

Ha olyat kérdeznek, amivel neki okoznál kellemetlenséget, ha elmondanád, ahogy történt, akkor nem kell hazudnod, csak hivatkoznod arra a szakaszra a Btk.-ban, amelyik felment téged a válasz alól az egyenesági rokonság okán.

2010. febr. 15. 10:21
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

Még abban, ha tudnál segíteni, hogy mi a menete a jegyzőkönyv kikérésének. Köszönöm

2010. febr. 15. 12:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!