Az Igazságügyi Szolgálat által kirendelt ingyenes ügyvéd tényleg frászt se ér?
Az egy dolog, hogy a hanyagságot meg trehányságot megtapasztaltam már tőlük, de legutóbb még megdöbbentőbb dolgot vágtak a szemembe:
Ilyet szól a főfőfő akárki nőszemély, hogy "jaj hát nem kell oda ügyvéd, azért van a bíró, hogy az majd eldönti, hogy megtörtént-e és úgy történt-e, ezen egy ügyvéd nem tud változtatni semmit, teljesen feleslegesen lenne ott".
Ja gyorsan jelzem h áldozati oldalról vagyok és így akarnék ügyvédet, de szal tényleg kb ezt a hozzáállást kaphatom mindegyiktől vagy létezik köztük azért lelkiismeretesebb is?
Létezik.
De csodát azért ne várj, 4000 Ft óradíjért, amit viszont akkor is megkapnak, ha szarul végzik a munkájukat.
elsőnek: igen, tehát ezt tapasztalom sajnos.
másodiknak: na ez aztán egy igen jó jogfilozófiai kérdés is egyben, hogy a mai magyarországon mennyit is ér egy ügyvéd ... ebben teljesen egyetértünk. ahogy az se kérdés, hogy szakadéknyi minőségi különbségek vannak az egyes ügyvédek között, amit bizony még laikus is képes megállapítani (na ez a legdurvább része ugye).
tomala:
Akkor milyen megoldást javasolnál egy olyan embernek, aki kénytelen pereskedni sajnos, viszont nulla forintja van? Van ötleted?
Nincs ötletem, azon kívül, hogy reménykedni kell, hogy egy lelkiismeretes és nem rossz tudású ügyvédet osztanak az emberre.
Esetleg össze kell barátkozni ügyvédekkel.
Ha pénzre megy a per, akkor esetleg lehet olyan alkut kötni az ügyvéddel, hogy ha nyer, kap egy jelentős százalékot (tehát a normál sikerdíjnál jóval nagyobbat) belőle, de amúgy nem kap mást. De ebbe is csak akkor fognak belemenni, ha tényleg nagy részt ajánlasz, és az esély is nagy a nyerésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!