Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit lehet tenni, ha a jogi...

Fresco kérdése:

Mit lehet tenni, ha a jogi képviselő a felelőtlenségével a per folyamán 7 millió forintos kárt okoz az ügyfelének?

Figyelt kérdés

Egy polgári perben a részleges pernyertességről szóló ítéletet a jogi képviselőm 2014. június 23-án átvette, azonban erről nem tájékoztatott. A pertársam ügyvédje sem közölte ezt a pertársammal, hanem csak július 21-én telefonon közölte velem - miután telefonon érdeklődtem, hogy nincs-e még ítélet - hogy az "előző héten" megérkezett.

Erre való hivatkozással kértem a jogi képviselőmtől az ítéletet, amit emailben megküldött, de nem tájékoztatott, hogy ezt már egy hónappal korábban megkapta.

Mivel az ítélet hibás számítást tartalmazott, felülvizsgálati kérelmet adtam be, 7 millió forintos módosítást kérve. A beadási határidőnél azt vettem figyelembe, hogy az ügyvéd tájékoztatása alapján az ítéletet július közepén kaptuk meg.

A kúria elkésettség miatt elutasította, mert 3 napot késett a kérelem a törvényes határidőhöz képest.

Van arra szabály, hogy milyen tájékoztatást kell kapnom a jogi képviselőmtől ?

2015. márc. 4. 06:59
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

#10/10-hez:

Egyetértek. Tegnap megnéztem a bíróságon: az ügyvéd június 23-án vette át az ítéletet. Július 21-én küldte meg, miután rákérdeztem, hogy megkapta-e már. Azt állította, hogy az előző héten jött meg.

Természetesen semmilyen tájékoztatást nem adott arról, hogy mit lehet csinálni, mi a javaslata.

Július 25-én emailben felszólítottam, hogy 15 napon belül kérjen kijavítást, mert számítási hiba van. Tegnap láttam, hogy ezt augusztus 28-án küldte meg a bíróságnak, aki azt szeptember 22-én elutasította azzal, hogy a javítást kérjük felülvizsgálat keretében. Erről a mai napig nem kaptam tájékoztatást, erről a határozatról nem is tudtam.

Kisnyugdíjasként úgy számolom, hogy a kamatokkal együtt lb. 13 millió Ft-ot buktam.

2015. márc. 6. 07:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Első körben oda kell nyúlni, ami az ügyvédnek a legjobban fájhat, ez pedig a praxisa. Interneten kérdezősködni, hogy járt-e hasonlóan valaki ezzel az ügyvéddel, minél több embert összegyűjteni, egyszóval nyomozni kell, majd írni kell közösen egy levelet, hogy jussatok valami egyezségre, különben megteszitek a szükséges lépéseket a fegyelmi eljárás kezdeményezéséhez. Nem kell ezt annyiban hagyni.
2015. márc. 6. 09:01
 13/13 anonim ***** válasza:
Még valami eszembe jutott, ami a legkézenfekvőbb: perelni az ügyvédet szerződésszegésért (nem látta el megfelelően a megbízást), és visszakövetelni a munkadíjat. Egy ügyvéd mindig jó adós, a biztosítása fizet.
2015. márc. 8. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!