A haszonélvező nem müködik együtt az eladásban? Hova forduljak?
Egy dolgot nem értek: miért nem lehet kultúráltan megbeszélni, érvekel a dolgot - miért kell rögtön lehülyézni a másikat? Mindenki tévedhet, van, aki nem tudja jól értelmezni a leírt szöveget, van, aki nem pontosan olvas - miért kell rögtön leszólni, minősíteni a másikat?
Én pl. most nem tudom eldönteni, kinek van igaza... Lehet, mindenkinek :D
"Az új tulajdonos szeretné ha a haszonélvező nevére jönnének a számlák,de nem akar ebbe együttmüködni."
Ha én pl kisnyugdíjas lennék és alig fogyasztanék, akkor nyilván én sem repesnék ettől az ötlettől...
A tulajdonos ugyanis jogosult használni a tulajdonát és akkora számlát csinál, amekkorát csak akar, s ha nem fizeti, akkor a mostohaanyádnak kell kifizetni.
Ezzel szemben van egy ötletem: ha minden igaz, van olyan lehetőség a szolgáltatóknál, hogy a tulajdonos nevén van az óra, viszont meg lehet jelölni külön a fogyasztót, s az fizeti a számlát... Ez nem lenne jó megoldás?
Ingatlan adásvételhez nem kell a haszonélvező beleegyezése. Az ő jogait nem érinti.
Mivel rá akarjátok íratni az órákat, így bírósági birtokvédelmet kell indítani.
"tulajdonos ugyanis jogosult használni a tulajdonát"
Pont, hogy ebben az esetben nem jogosult használni.
Ahogy engem sem,az uj tulajdonost sem fogja be engedni a haszonévező be engedni a lakásba.
Az uj tulaj csak azt akarja elkerülni h ha a haszonélvező tartozást csinál,akkor ne neki kelljen azt megfizetni.
(nem fizeti a közüzemi számlát vagy hasonló)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!