Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szólsz ahhoz hogy nem...

Mit szólsz ahhoz hogy nem csak Vasárnap, de éjszaka 22-06 között sem lehetnek nyitva a boltok?

Figyelt kérdés

Gyerekeim...ott tartunk hogy elvették a munkához való jogunk, legalább is azoknak biztosan akik havi megélhetésük jelentős részét a vasárnapi és éjszakai pótlékból szedték össze (no nem lett egyikőnk sem milliomos belőle az biztos...)

A fidesz nagy családra való hivatkozása miatt, személyem is gondba kerül hogy miből is fog étel az asztalra kerülni, na nembaj, mit érdekli az orbánt hogy már nincs hová jobban összehúzni azt a bizonyos nadrágszíjat...

Ismét több ezer munkahelyet szüntet meg a Fidesz-KDNP kormány azzal, hogy március 15-től betiltja az éjjel-nappali árusítást...

Az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló jogszabályba „belecsempészték azt a kitételt, hogy az üzletek minden nap csak 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva”.

Az éjjel-nappali árusítás megszüntetésével több száz magyar kisvállalkozót tesznek tönkre, „mivel ezen üzletek bevételének több mint a fele éjjel, illetve vasárnap folyik be”.

Az intézkedés bünteti az éjszaka is dolgozó embereket, például a rendőröket, mentősöket, és a taxisokat, illetve azokat is, akik munkába mennek, illetve onnan eljönnek „és így a jövőben nem tudnak majd maguknak semmit vásárolni”.

#FIDESZ #Orbán Viktor #politika #család #pénz #tolvaj #vasárnap #éjjel-nappali #vasárnapi zárva-tartás #vasárnapi nyitva-tartás
2015. febr. 24. 17:13
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

# 26

Én pl. voltam tüntetni, és a vasárnapi zárva-tartás egy hónapos fordulóján szívesen megosztom veletek, mennyivel kevesebb pénzt is kerestem, a gyermekeim iskoláztatására, étkeztetésére stb. mennyivel kevesebb is jutott!!!

2015. márc. 22. 13:28
 32/38 anonim ***** válasza:
54%

"Szórakozni máshogy is lehet. Senki sem kényszerít, h hányásig idd le magad minden héten."

Nyilván. Vásárolni is tudok a hét többi napján, a dolog nem erről szól.

Az alapvető probléma az, hogy amikor az elmúlt 30-40 évben mindenki azt szajkózta, hogy szabad vagy, és azt csinálsz, ami jól esik, amíg ezzel nem ártasz másoknak, akkor egyáltalán nem fér bele az, ha egy "felsőbb hatalom" akarja megmondani, hogy érezheted jól magad. Érted, ez ilyen Kádár-korszakos marhaság, ahol az ember lehetett "túlzóan individualista", mert répagatyában, meg bőrjakóban járt, és nem az üvöltött a fülébe a méregdrágán vásárolt rádióból, hogy "A PÁRTTAL, A NÉPPEL, EGY AZ UTUNK!...".

Mert ha megkérdeznek, akkor megmondom, hogy nem. Nem csak én, szerintem a megmaradt néhány száz fidesznyiken kívül mindenki ezt mondta volna. De megint úgy hoztak meg a társadalmat érintő változtatást, hogy arról nemhogy társadalmi egyeztetés nem volt, de még csak egy nyamvadt hatástanulmányt sem voltak képesek összehozni százmilliós tiszteletdíjjal, amit aztán egyértelműen meghamisítottak volna, hogy jól nézzen ki.

Az nem demokrácia, ha a nép egyetlen megoldása arra, hogy beleszóljon a saját életét érintő kérdésekbe, hogy kimegy az utcára, és reménykedik, hogy valaki meghallja a hangját...

2015. márc. 22. 14:32
 33/38 anonim ***** válasza:
49%

Majd ez szerintem rövidesen alakulni fog. Talán vissza állítják a régi nyitva tartást.

Ez a kormány rugalmasan szokott alkalmazkodni az igényekhez, ha azok elég erősek és indokoltak és elég nagy többség áll mögöttük. Főleg ha nem jár külön nyereséggel, esetleg veszteséget is hoz az elégedetlenséggel együtt. Értelmetlen hülyeséget nem akarnak tartósan csinálni, inkább vissza lépnek egy-egy népszerűtlen és értelmetlen intézkedés mellől.

Bármilyen új intézkedésnek lehet negatív hatása is de amiről kiderül, hogy hosszú távon kedvezőtlen, ahhoz nem fognak ragaszkodni. Viszont ki kel(lett) próbálni, hogy láthassák a hatását, hosszabb távon mennyire válik élhetővé vagy élhetetlenné.

Itt is az lesz, mint hallottam, Jugoszláviában is próbálták valamikor ezt bevezetni de végül minden vissza állt eredeti régire mert ott sem aratott sikert.

Nem rossz ez a kormány, sőt még a legjobb az összes többi jól ismert szerencsétlen alternatíva közül. A mostaniak és mindenki más is csinálhat hülyeséget is mint a mostaniak, az eddig bizonyított jelentős eredmények mellett. A lényeg, hogy még időben belássák és vissza lépjenek, ahol valami ésszerűtlen történik. Eddig legalább is így volt ezzel a mostani társasággal.

Korábbi kormányok mikor engedtek bármiben is? Bármikor meglépték még az embereknek legrosszabb intézkedéseket is.

Mikor, miben lépett vissza bármelyik is, ha nem tetszett az emberek többségének? Szerintem még ezek a legrugalmasabbak. A leginkább figyelik és igyekeznek támogatni az emberek igényeit, persze az elérhető lehetőségeken belül, ha az eddigi eredményeket nézzük.

Mert az cseppet sem igaz, amit a baloldal szajkóz, hogy semmit nem tettek volna ami pozitív. Nagyon is sok, mindannyiunknak, sőt a Magyarország szempontjából is nagyon is kedvező lépéseik voltak ami nagyon sokunk által már érezhető és élvezhető könnyebbséget jelent legtöbbünknek. Szegény embert meg mindig lehetett találni, főleg a mostani a kormányra lépés után mindössze 5 évvel nem szabad ezen csodálkozni, amit azok korábbról hagytak maguk után.

Mostanra, az elmúlt 5 évben elérték, hogy javuljon a nemzetközi minősítése az országnak. Azt is, hogy nyugatról ne egy kifosztható országként nézzen ránk a nyugat, hanem egyenrangú félként vegyenek számításba minket, akinek nem lehet a fejükre csinálni és szabadon kivinni a mi pénzünket, mint amikor a baloldal volt hatalmon és maguktól adták oda mindenünket, ami minket magyarokat illetett volna.

- van-e aki még emlékszik mi volt akkor, 2010 előtt? -

Eddig nagyon sok, emberek, az ország és a többsége számára kedvező lépésük volt már azóta, de ők is csak emberekből vannak és ha megmondjuk többségben, hogy mi nem tetszik, mi nem kedvező akkor hajlanak a változtatásra, nem úgy mint bármelyik korábbi más kormány tette, vagy tenné bármikor is.

.

- 2015.3.20. 19:20|Gazdaság » Gazdaságpolitika -

'a Standard & Poor's hitelminősítő "BB pluszra" minősítette fel a devizában és a forintban fennálló hosszú lejáratú magyar államadósság besorolását.

A 2010-es kormányváltás óta az ország pénzügyileg stabil, minden évben fegyelmezetten tartja a költségvetési célokat, nincs IMF-hitel és megszűnt a korábbi túlzottdeficit-eljárás. A magyar gazdaság 3,6 százalékos növekedése "Európa élén jár", 17 éves csúcson a beruházások növekedése és 10 százalék feletti növekedés a külkereskedelemben is. Európa élmezőnyében van az ipar, a turizmus teljesítménye és Európa-szerte a leggyorsabb a mezőgazdaság bővülése is.

Közölték továbbá, hogy ...'

Ezeket is figyelembe kell venni, ha

egyensúlyban akarjuk látni a történteket.

Másképp, féloldalasan informálva,

nincs igazán értelme.

.

A cikk itt olvasható tovább:

[link]

2015. márc. 22. 23:14
 34/38 anonim ***** válasza:
39%
Legalább megtudhattuk, hogy csak a kereskedelemben dolgozóknak van családja, az összes többi ágazatban nem probléma, ha vasárnap is kell dolgozni:D
2015. márc. 24. 10:48
 35/38 anonim ***** válasza:
46%

1. Válság után a gazdasági növekedés teljesen normális, ez nem a kormány érdeme, sőt a piackorlátozó intézkedések nélkül lehetne jóval magasabb is

2. Alapból az 'unortodox gazdaságpolitika' miatt lettünk leminősítve

3. Ez a szint még mindig túl alacsony, a legtöbb befektetési alap szabályzata tiltja az ilyen kockázatú befektetést

4. Egy kormány külpolitikája sem ártott még annyit az ország megítélésének, ergo érdekérvényesítő képességének, mint a mostani dupla-Orbán

5. Ez a 'baloldal eladja az országot a multiknak' agenda tudományos körökben legfeljebb röhögés céljából kerül elő, egy szinten van a kemtrél-lel és a reptiliánokkal

2015. márc. 24. 10:58
 36/38 anonim ***** válasza:
41%

A fideszes arrogancia tovább őrjöng, mintha csak az lenne a céljuk hogy minél jobban megnehezítsék az életünket ezekkel az idióta rendeletekkel. Nemtudom ki hogyvan ezekkel de nekem már nagyon elegem van ezekből.

[link]

2015. márc. 24. 22:51
 37/38 anonim ***** válasza:
46%

Azt mondod ki kellett próbálnia a fidesznek ezt a rohadt dolgot?? Azt mondod ha úgy jön hogy sokan ellenzik majd változtat???

A jó büdös francba,

már elnézést de eddig legalább jogom volt dolgozni most már azt sem lehet

Tévedés és demagóg propaganda-szöveg hogy a kereskedelemben dolgozók ennek örülnek,

mit örüljek neki,

hogy közel 20-30.000 Ft-al kevesebbet viszek haza minden hónapban ezutám?

Minek örüljek, hogy jobban járok ha más munkát keresek ha etetni akarom a gyerekeket???

Ha a család lenne fontos...ha az lenne fontos...KAMU

Az az igazság, hogy nem szeretek sem éjszaka sem vasárnap dolgozni, de ha akartam dolgozhattam, ha nem akartam nem dolgoztam, megvolt a szabadságom hogy ÉN DÖNTSEK mit akarok, és ezt a szabadságom elvették!

Igen is, a vásárlónak is legyen szabadsága vásárolni ha akar akkor éjszaka ha akar akkor vasárnap,

és a munkásnak is legyen joga dolgozni és pénzt keresni hogy etethesse a családját ha ő úgy akarja!

Ne orbán döntse már el mikor dolgozhatok...

2015. márc. 26. 07:40
 38/38 anonim ***** válasza:
0%

"Az az igazság, hogy nem szeretek sem éjszaka sem vasárnap dolgozni, de ha akartam dolgozhattam, ha nem akartam nem dolgoztam, megvolt a szabadságom hogy ÉN DÖNTSEK mit akarok, és ezt a szabadságom elvették! "

Szerintem épp ezért kell, hogy vissza adják a lehetőséget.

Ezt amellett mondom, hogy számos korábbi lépésüket rendszeresen támogattam, mert hosszú évtizedek után csak ők tettek valami értelmeset az első 4 évben, ami kedvező az embereknek.

Az meg szerintem természetes (korábban náluk természetes volt), ha valami nem hoz hasznot sem az állam kasszának sem az egyéni embernek, akkor a minimum, hogy rendbe tegyék és vissza állítsák a korábbi, 'nem jó' de legalább elfogadható állapotra.

Szerintem ezt senki más kormány nem látná be, ha egyszer meglépte, de ők be kell lássák, különben a saját erősségüket veszélyeztetnék vele azt, hogy az ország stabilizálása mellett, eddig mindig az átlag embernek kedveztek és emiatt volt mindig nagy a támogatásuk.

Bármilyen más társulat még ennyire sem igyekezne figyelembe venni az emberek vélt vagy valós érdekét. Azt meg kell, hogy lássák, mi a valós érdekünk, az egyetlen szabad értékrend. A szabad munka végzés lehetősége. Ha már igény, illetve sajnos szükség van rá, akkor a lehetőséget meg kell hagyni.

Az meg lassan jó láthatóvá kell váljon számukra is, hogy ez így KÖTELEZŐEN tényleg nem jó. Még ha nem is az embereket akarták kötelezni, hanem a munkaadókat, nehogy aztán senki ne merje kikövetelni magának a hétvégi pihenőt aki akarná, mert akkor a cégek kirúghatják. Ez tényleg elhibázott lépés volt a KDNP-től. A FIDESZ egyszer hagy rájuk valami, "már nekik is legyen valami átfogó lépésük", az sem sikerül jól. Majd helyre teszik ezt szerintem. Legalább is a korábbi rugalmas lépéseik szerint ez lenne elvárható tőlük.

Na szóval, szerintem majd alakul ez, csak hangoztatni kell a váleményeket vele kapcsolatban.

2015. márc. 28. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!