Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit szólsz ahhoz hogy nem...

Mit szólsz ahhoz hogy nem csak Vasárnap, de éjszaka 22-06 között sem lehetnek nyitva a boltok?

Figyelt kérdés

Gyerekeim...ott tartunk hogy elvették a munkához való jogunk, legalább is azoknak biztosan akik havi megélhetésük jelentős részét a vasárnapi és éjszakai pótlékból szedték össze (no nem lett egyikőnk sem milliomos belőle az biztos...)

A fidesz nagy családra való hivatkozása miatt, személyem is gondba kerül hogy miből is fog étel az asztalra kerülni, na nembaj, mit érdekli az orbánt hogy már nincs hová jobban összehúzni azt a bizonyos nadrágszíjat...

Ismét több ezer munkahelyet szüntet meg a Fidesz-KDNP kormány azzal, hogy március 15-től betiltja az éjjel-nappali árusítást...

Az üzletek kötelező vasárnapi zárva tartásáról szóló jogszabályba „belecsempészték azt a kitételt, hogy az üzletek minden nap csak 6 és 22 óra között tarthatnak nyitva”.

Az éjjel-nappali árusítás megszüntetésével több száz magyar kisvállalkozót tesznek tönkre, „mivel ezen üzletek bevételének több mint a fele éjjel, illetve vasárnap folyik be”.

Az intézkedés bünteti az éjszaka is dolgozó embereket, például a rendőröket, mentősöket, és a taxisokat, illetve azokat is, akik munkába mennek, illetve onnan eljönnek „és így a jövőben nem tudnak majd maguknak semmit vásárolni”.

#FIDESZ #Orbán Viktor #politika #család #pénz #tolvaj #vasárnap #éjjel-nappali #vasárnapi zárva-tartás #vasárnapi nyitva-tartás
2015. febr. 24. 17:13
1 2 3 4
 21/38 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"A másik szerencsétlen meg csak dolgozzon vasárnap is - értetek! Na ezért tartunk itt, az ilyen tipikus önző magyar mentalitás miatt, mint amit ti is képviseltek."

Most, hogy mondod, igazad lehet... Nekem is jár a szabad vasárnap!

Vízvezeték szerelő vagyok, csőrepedésekhez szoktunk kimenni a spanommal, de ezentúl vasárnap én sem szerelek. Akinek meg ázik a lakása, az bírja ki hétfőig, mert nekem is vasárnapom van, és ugye te sem vagy olyan önző, hogy miattad dolgoznom kelljen?

2015. febr. 24. 23:01
 22/38 anonim ***** válasza:
100%

Én, bár semmi közöm nem volt a kereskedelemhez, évtizedeken át, folytonos munkarendben (3 műszak, hétvégén, és ünnepnapokon is) dolgoztam. Akik így vannak, tudják, hogy mennyire szükséges az éjszaka, vasárnap is nyitva tartó bolt.

A kérdés főként az éjjeli bezárásokról szól, de a vasárnapi pótlék kiesését is említi.

Emiatt, másokhoz hasonlóan, a sokkal többeket érintő vasárnapi zárva tartásról írok.

Kis falunkban egy országos bolthálózat által üzemeltetett vegyesbolt van, alkalmazottakkal. Ünnepnapok kivételével minden nap kinyitnak. (Így van a környező falvakban is, már ahol van bolt; így egyáltalán nem igaz az – az egyik válaszban írt – állítás, hogy vidéken mindig is így volt és csak a pestieknek furcsa. Pláne, hogy vidék, például, Debrecen, Szeged, Miskolc is, hogy csak a három legnagyobb vidéki várost említsem.)

A boltunk eladótere 200 m² alatti ugyan, de az ott dolgozók alkalmazottak, úgyhogy vasárnaponként, hamarosan, nem nyithatnak ki. Négyen dolgoznak ott (hárman családanyák), és nagyon aggódnak, hogy egy főt elbocsátanak. Munkáltatójuk úgy nyilatkozott, hogy egyelőre várnak, míg meglátják hogyan alakul a bevétel. Most azért kell állandó négy fő, mert népegészségügyi és vagyonvédelmi előírások miatt egyidőben legalább kettőjüknek kell ott lenniük, és a hétvégi - benne a vasárnapi – munka miatt kiadott hétközi szabadnapok így oldhatók meg. Vasárnap kiesésével ez módosul. Három fővel is megoldható lehet, illetve, szabadság, betegség idejére alkalmi dolgozó is elegendő.

Ehhez képest, kisebb gondjuk a vasárnapi pótlék elvesztése. Minden forint számít nekik, ők nem tudnak főnökeiknek 500-ezer forintos festményeket ajándékozni, mert úgy félév alatt keresnek ennyit.

Rosszul érinti őket a vasárnapi munka miatt kapott hétközi szabadnap elvesztése is. Akkor tudnak hivatalos ügyet intézni, vagy például fogorvoshoz menni. De jól ki tudják használni házimunkára és pihenésre is, mivel egyedül vannak otthon.

Mi, vásárlók is gondok elé nézünk. Ebben a kicsiny boltban eléggé kiszámolják, hogy miből mennyit rendeljenek. Különösen igaz ez a rövid fogyaszthatósági idejű termékekre. Ha szombatra valakihez vendégek érkeznek, vagy munkások (tetőcserép-, nyílászáró csere stb.), akkor többeknek nem jut kenyér. Mivel vasárnap is kinyitnak, rendelhetnek bátrabban, vasárnap még megvesszük a szombati kenyeret. De hétfőn már nem fogjuk. Nekik pedig gond, néhány megmaradt is, így vélhetően óvatosabbak lesznek a szombati rendelések.

Van több áruszállító, aki vasárnap hozza az árut. A hét többi napján annyi a feladatuk, hogy hat nap kevés. Jellemzően tartós cikkeket: papír, vegyi stb. árut hoznak ilyenkor. Ha vasárnap nem tehetik, akkor lehet, hogy heti szállítás helyett csak kéthetente, kéthetenkénti szállítás helyett csak havonta fognak szállítani. A pici raktárban nem fér el több áru, ha elfogy, várhatunk rá. Ráadásul, ha valamelyik rendelési tételt nem tudják teljesíteni – van ilyen, nem egyszer -, akkor sokáig lehet hiány a boltban, valamilyen fontos áruból is.

Ha pedig – ez utóbbi okból – többszöri, tartósabb áruhiány lesz, az kihat a bevételre is. És a dolgozók megtartására is. Végül, akár a bolt megtartására is.

2015. febr. 25. 08:11
 23/38 anonim válasza:
100%

12 órás munka rendben dolgozok.

Mikor délelöttös vagyok 5kor indulok és este 7re vagyok otthon. Baromi jó h még akkor elmásznom boltba másnapra kajáért amit viszek dolgozni.Az éjszakáról meg ne is bezséljünk...

2015. febr. 25. 20:26
 24/38 anonim ***** válasza:
88%

Sok kommentelő nyavalyog hogy "mert a kényelmes városiak" hogy vasárnap is van bolt meg így meg úgy...

DE azt senki nem veszi figyelembe amit a kérdező is írt, hogy bizony-bizony van akinek emiatt több tízezer forint is kiesik a havi bevételéből mert nem tud dolgozni és az egyébként sem nagy fizetése még kevesebb lesz!

Értem én hogy sok embernek van olyan szerencséje hogy minden gond nélkül bevásárol szombaton DE

sokan vannak akiknek nincs rá lehetőségük vagy akik emiatt anyagi hátrányba kerülnek...

Ez Már Rég Nem Csak Az Emberek Mindennapos Kényelméről Szól!

orbán szerint legyen együtt a család(ami csak egy büdösnagy kifogás), mit érdekli őt hogy bár együtt ülnek az asztalhoz de enni lehet nem fognak tudni mit tenni arra az asztalra, neki az a lényeg hogy picilánya Svájcban eltanulgat, meg picilánya férjecskéjének rendezi a melót, meg a nem pici stadionjába ami neki egy köpésre van a házától (szó szerint) buszon szállíttatja ingyen a nézőket...mindezt a mi adóforintjainkból

2015. márc. 1. 14:34
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom kérdező, akkor te is kereskedelemben dolgozol.Mi a frász az a kitétel, hogy üdítőt vagy tejet meg csokit nem szabad hétvégén árúsítani? (Valami ilyesmi, biztos tudod, mire gondolok)egy boltos ismerősöm említette.Ha ez így van, nyilván ennek sincs semmi köze a családokhoz.És mi az, hogy hétvégén csak a tulajdonod árulhat a boltban?

Elmebeteg marhaság ez az egész úgy, ahogy van! Könyörgöm, szabaduljunk már ettől az ámokfutó kormánytól, amíg lehet!Értelme nincs semminek, amit kitalálnak, csak a baj van belőle, meg a még nagyobb szegénység minden intézkedésük után!

A dolgozóknak tetszik, mert kell nekik a hétvégi pótlék.Sazabadságot meg kaphatnak hét közben.Meg amúgy is, a mávosoknak, kórháziaknak nem kötelező otthon lenni vasárnap a családdal? Ugyan már, ez nem a családokért van, pénzről van szó itt is.

És igen, engem is mint vásárlót rohadtul zavar, mert most majd mehetek végigkajtatni a várost, hogy melyik bolt lesz nyitva vasárnap, hol vehetem meg a szokásos cuccokat hétfőre.Vagy hova rohanjak vasárnap megvenni, amit szombaton elfelejtettem.Ráadásul annyian lesznek szombaton, mint az oroszok,Utálok több napra vásárolni, nehéz, a cucc, sokba kerül, hétfőre a péksüti, kenyér megpunnyad.

2015. márc. 11. 15:25
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Nem hisztizni kell, hanem el kell menni tüntetni. Budapest 2 millió fős nagyváros, és botrányos, hogy nem tudunk egy 100 ezres tömeget összekovácsolni.
2015. márc. 21. 18:10
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Most megvehettem előre a hétfőre való péksütit, ami majd melóba kell, hétfőig megpunnyad, hogy rohadjon meg, aki a vasárnapi zárvatartást kitalálta, de muszáj most megvenni, mert melóba menet előtt már nem lenne rá idő és lehetőség, meg a f.@.szom fogja azzal tölteni a hétvégét, hogy bejárja az egész várost keresni valami tetves üzletet vagy pékséget, ami vasárnap is nyitva lesz!!!! :@
2015. márc. 21. 18:17
 28/38 anonim ***** válasza:
0%

"Budapest 2 millió fős nagyváros, és botrányos, hogy nem tudunk egy 100 ezres tömeget összekovácsolni."

Talán, mert mégsem izgat olyan sok embert a vasárnapi bezárás.

2015. márc. 21. 19:17
 29/38 anonim ***** válasza:
57%

"Hőbörögtök itt nagyban....érdekes módon a kereskedelmi dolgozók egyáltalán nem bánják!

Csak ti hőzöngtök! Mert nektek vasárnap is shoppingolni kell! A másik szerencsétlen meg csak dolgozzon vasárnap is - értetek! Na ezért tartunk itt, az ilyen tipikus önző magyar mentalitás miatt, mint amit ti is képviseltek."

Hogyaszongya.

Hogy neked vasárnap kell autóbalesetet szenvedni! A másik szerencsétlen rendőr/mentő/tűzoltó meg dolgozzon vasárnap is - érted! Na ezért tartunk itt, az ilyen tipikus idióta, "nekem sem jó, neked se legyen az" emberek miatt, mint amit te is képviselsz...

"Mit szólok? Támogatom.

Ez csak nektek, kényelmeske pestieknek furcsa. Vidéken mindig is így volt. Ti sem fogtok belehalni."

De. Bele fogunk. Mert amikor például vasárnap hajnalban jövök haza a Deákról félrészegen, de nincs pénzem az Antalayás gyrosra, viszont már-már hánynom kell a sok jägertől, és nincs nyitva a nyomorult pékség, akkor lehet, hogy kihányom a belemet is.

Jaj, bocsánat, hogy csak szombaton érek rá szórakozni menni. Fene a kényelmes pesti pofámat...

2015. márc. 22. 07:59
 30/38 anonim ***** válasza:
29%

"Mert amikor például vasárnap hajnalban jövök haza a Deákról félrészegen, de nincs pénzem az Antalayás gyrosra, viszont már-már hánynom kell a sok jägertől, és nincs nyitva a nyomorult pékség, akkor lehet, hogy kihányom a belemet is.

Jaj, bocsánat, hogy csak szombaton érek rá szórakozni menni. Fene a kényelmes pesti pofámat..."

Szórakozni máshogy is lehet. Senki sem kényszerít, h hányásig idd le magad minden héten.

2015. márc. 22. 12:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!