Házirend! Ez így jogszerű?
"Mobiltelefont csak a szünetekben, illetve tanítás után lehet használni. A mobiltelefont a
tanulók kötelesek a tanítási óra ideje alatt a táskában kikapcsolt állapotban tartani.
Amennyiben ezt megszegik, a nevelő elveheti a telefont, amit a szülők az igazgatóságon
vehetnek át." A tanár köteles vissza adnia telefont óra végén nem?
"A házirend felűlírhatja az oktatási jogok nyilatkozatát."
Ez nettó marhaság. Jogszabályi hierarchia létezik és a házirend a hierarchia legalján helyezkedik el.
Ha elmondod a tanárnak, azt válaszolja nem adja vissza, mer a házirend és kész ! Ha bepanaszolod, akkor meg kitudódik az igazgató is meg a többi tanár is tudni fogja, hogy panaszt tettél, azt mindenki rádmászik
A legjobb teendő, sűrű bocsánatkérés és nemfordulelő többet után a szülőt beküldeni a telóér
Ha a kötelességeidet csak tizedannyira tudnád, mint a jogaidat, akkor nem lenne a kérdés.
Nem baj, majd nagy krumplival, nagy üdítővel kérem.
"Nem baj, majd nagy krumplival, nagy üdítővel kérem."
De ha te leérettségizel, én is tőled. :)
Akár mi is van a házirendben. Mi mindig aláírtuk év elején a nyilatkozatot hogy tudomásul vettük a benne levő dolgokat. Szóval nem volt meglepő dolog ha "rosszat tettünk" mert tudtuk mi a következmény.
Így a telefonom is elvették egyszer, és mivel 18 elmúltam így nem kellett szülő hozzá, de igazgatóiba vettem át egy szép beírás kíséretében.
"már unom , hogy minden harmadik embernek elvész a telefonját és a szülőnek kell bemenni érte. Középiskolában végképp gáz."
Igen. Valóban elég gáz, hogy egy tizenéves nem képes megérteni, hogy miért is kellene az órára figyelnie a telefonja helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!