Üdv! Az (közép)iskola házirendjében olvastam egy olyan mondatot, hogy "Az iskolába nagyobb összegű készpénzt, értékpapírt, ékszert, dohányterméket vagy más közerkölcsbe ütköző dolgot bevinni tilos!" A dohányterméket megértem, az ékszer annyira nem érdekel. De! Mi számít nagyobb összegű készpénznek? Valakinek 1000 forint is sok van akinek a százszorosa se. Mi van a bankkártyával? Azzal bármennyit be lehet "vinni"? Mi értelme ennek a szabálynak? Mi az, hogy közerkölcsbe ütköző? Az iskola nem vállal felelősséget eaz elhagyott/ellopott pénzért, de akkor nem mindegy, hogy mennyi a pénz amit ellopnak? Előre is köszönöm!
Mondjuk ha kirándulásra viszed a pénzt akkor oké a több tízezer is, de alapjáraton ne legyen, mert inkább megelőznék a bajt.
Szal ha nem muszáj ne játszd az eszed....
2014. szept. 21. 19:52
2/9 anonim válasza:
5000 forintig nyugodtan viheted. Annál több úgyse kellhet senkinek. De még ennyit is teljesen fölösleges. Az értelme az, hogy:
- a sok csíra ne villogjon mások előtt a húszezresével
- a sok csíra ne sírjon, mikor a húszezresét ellopják
A bankkártya nem készpénz. Sőt nincs is rajta.
2014. szept. 21. 19:54
3/9 anonim válasza:
"de akkor nem mindegy, hogy mennyi a pénz amit ellopnak?"
Ha nem viszed be, nem lopják el...
2014. szept. 21. 19:55
4/9 anonim válasza:
"de akkor nem mindegy, hogy mennyi a pénz amit ellopnak?"
De, valóban, teljesen mindegy hogy 40 ezret lopnak el vagy 200 forintot. Valóban, tök ugyan az az összeg. Akkor ne panaszkodj ha havi 500 forint lesz a fizetésed, hiszen nem tök mindegy hogy 500 vagy 100 ezer? Ha tök mindegy mennyit lopnak el, akkor az is mindegy hogy mennyit kapsz.
2014. szept. 21. 20:06
5/9 A kérdező kommentje:
De a gyerek nem csak úgy tudja "játszani az eszét", hogy lobogtatja a húszezrest. Az senkit nem zavar amikor lépked a negyvenezres air max cipőjében, a tizenezres farmerjával a lábán, az 5 ezres pólójában, a tizenezres pulcsijában, miközben a zsebében ott van a többszázezer forintos telefonja, és nem busszal megy az iskolába hanem valami klassz kocsival. És akkor az zavarna bárkit is, ha valaki nem max 5000 forintot visz az iskolába hanem többet? Engem spec. nem érint ez a szabály de érdekesnek találom.
2014. szept. 21. 20:08
6/9 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy az iskola szempontjából mindegy, hogy mennyit lopnak el a gyerektől mivel a 200 forint után sem vállal felelősséget és 20000 forint után sem. Szóval én mehetek az igazgatóhoz, hogy valaki ellopta a 200 forintomat azután sem vállal felelősséget, így nekik mindegy.
2014. szept. 21. 20:12
7/9 anonim válasza:
Azért, mert a ruha megint más, hiszen rajta van, nem fogják leszedni a lábáról és egyébként se szabhatja meg, h a kínaiban vásároljon.
Egyébként részben régen pont ezért volt köpeny.
A kocsi meg valszeg nem a suli területén parkol.
De ha ennyire zavar, vigyél minél több pénzt, csak ígérd meg, h ha hazafelé jól nyakonba sznak és.lehúznak vagy már a suliban akkor nem fogsz nyígni.
2014. szept. 21. 20:19
8/9 anonim válasza:
Szerintem mindenkinek van annyi esze hogy nagyobb összegű kp-t nem visz be, mert van rá esély hogy ellopnák stb.
Alapvetően a suliba tanulni járunk nem pedig az értékeinket\vagyonunkat mutogatni. (most nem arról van szó hogy van nálad egy pár ezer ft, az érthető)
2014. szept. 21. 20:23
9/9 A kérdező kommentje:
Az iskolaköpeny nem oldana meg semmit mert ma már iskolaköpeny mellett is tudna villogni az aki akar. Pl nem 2 ezres iskolatáskát vesz, hanem tízezrest, a cipő ugyanúgy látszik az iskolaköpeny alatt, a telefon is meghatározó lehet pl ki az akinek olcsó gombos telefonja van, meg ki az akinek csúcskategóriás telefonja van, és ki az akinek nincs is. Meg ezeregy dolog van amit az iskolaköpeny nem takar el. De már elkanyarodtunk az eredeti témától. A ruhát nem azért írtam, mert valaki leszedi a lábáról a cipőt, hanem ha már "közerkölcsbe ütköző" dolgot emleget a házirend. Csak azt akartam szemléltetni, hogy ha valakit zavar az, hogy nem 200 forint van egy gyereknél hanem 5000 akkor az nem zavarja, hogy milyen ruhában van, és milyen telefont használ, és mivel jár iskolába? Mint mondtam az ellopják/elhagyja dolog az teljesen saját felelőssége az egyénnek, így az iskolának emiatt teljesen felesleges beleszólnia ebbe.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!