Van joga letenni a buszról?
Figyelt kérdés
Ma egy órát kellett várnom a következő buszra, mert dolgom volt és épp, hogy futva "elértem" az az előtti buszt amikor már épp indult. A sofőr meg csóválta a fejét, hogy nem fogja kinyitni az ajtót...nem én vagyok az első akivel ezt megcsinálta. Barátnőmmel is megcsinálta meg mamámmal is. Ha holnap beszólnék/bemutatnék neki akkor letehet a buszról?2015. febr. 5. 16:26
1/17 anonim válasza:
nem megfelelő viselkedés miatt igen.
2/17 anonim válasza:
Az tényleg bosszantó amikor ott hiába sprintelsz... De az is bosszantó amikor késésben van a busz, és a sofőr még meg is vár minden szerencsétlent.
És nem, nincs jogod sértegetni senkit, nem fogat-fogért elven működik a világ a civilizált részeken. (Se jogilag, se erkölcsileg...)
3/17 anonim válasza:
Nem kötelessége bevárni, az ajtót kinyitni külön a későknek, persze, emberségből megteheti, de számon nem kérheted rajta.
4/17 xyasdd válasza:
Tegyél panaszt a busztársaságnál,mellette indulj el 1 percel elöbb otthonrol.
5/17 A kérdező kommentje:
a busz éppen a pirosnál állt, nem tartottam vna fel és nem otthonról indultam az okoskodónak üzenem
2015. febr. 5. 16:58
6/17 anonim válasza:
Ha beszólnál/bemutatnál neki, minden további nélkül leszállíthat a buszról. Miért kellene neked külön nyitogatni a busz ajtaját? Várd a megállóban, időben a buszt, és akkor gond nélkül utazhatsz.
7/17 A kérdező kommentje:
Miért nem lehet megérteni, hogy nem azért késtem le, mert drogoztam vagy haverokkal császkáltam?! Dolgom volt, be kellett mennem a papírboltba, mert nem volt füzetem. De végül is a lényegen nem változtat, hogy letehet, szval akk ink nem csinálok semmit
2015. febr. 5. 17:13
8/17 anonim válasza:
Ha az autóbusz piros lámpa miatt nem tudott továbbhaladni, az számomra azt jelenti, hogy már kiállt a buszmegállóból, csak éppen forgalmi okok miatt várakozott. Nem volt köteles kinyitni az ajtót. Természetesen jogodban áll panaszt tenni.
9/17 anonim válasza:
Ki nem szarja le a füzeted haverkám?
10/17 anonim válasza:
már akkor sem szabad kinyitnia az ajtót, ha bezárta és kitette az indexet, hogy indulna a megállóból. Nekik ez szabály, nem azért csinálja, mert szemét. Pláne nem piros lámpánál nem fogja kinyitni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!