Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 14 éves lány létesíthet-e...

14 éves lány létesíthet-e szexuális kapcsolatot egy nagykorú férfival?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt lehet olvasni az interneten hogy 14 év lett az úgymond beleegyezési korhatár.Az interneten a btk.-ban is ezt olvastam.Ma megkérdeztem egy rendőrt aki viszont azt mondta hogy 16 év a beleegyezési korhatár.Most kinek higgyek, honnan tudhatnám meg az igazságot?

2015. febr. 2. 13:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Igen, viszont utána normális esetben a lány kap egy hónap szobafogságot, a férfit meg laposra verik a szülők.
2015. febr. 2. 13:26
 2/12 anonim ***** válasza:
32%
aki ilyen fiatalokkal ismerkedik az egy beteg állat
2015. febr. 2. 13:31
 3/12 A kérdező kommentje:
Engem csak az érdekel hogy jogilag törvényes- e az említett dolog.
2015. febr. 2. 13:34
 4/12 kovpet ***** válasza:
100%

14 év a határ.

A rendőrnek meg nem kell tudni az összes jogszabályt, bár azért a fontosabbakat nem ártana. Rosszul tudni meg még rosszabb, tehát mutasd meg neki ezt:

198. § (1) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel szexuális cselekményt végez, vagy ilyen személyt arra bír rá, hogy mással szexuális cselekményt végezzen, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

2015. febr. 2. 13:35
 5/12 anonim ***** válasza:
57%

Én azért várnék a helyetekben. Hány éves a pasi?

14 évesen naív vagy, nem ismered a felnőttek, a munka,ó világát, ahogy a törvényeket sem, az egyk válaszadó már belinkelte. Elsőször keress fel egy nőgyógyászt, gondolj a védekezésre és ha lehet várj még.

2015. febr. 2. 14:26
 6/12 anonim ***** válasza:
85%
14 éves kor felett bárkivel, 12éves kortól 18 év alattival lehet törvényesen szexuális kapcsolatot létesíteni.
2015. febr. 2. 16:32
 7/12 anonim válasza:
Ne higgy a rendőrnek, mert nem ért a joghoz. 14 év felett maximum a szexuális visszaélés jöhet számításba, ha az idősebb fél a 18. életévét betöltötte, és hatalmi vagy más befolyásolási viszonnyal visszaélve végez szexuális cselekményt. Megjegyzendő, hogy ez is konszenzusos szexet takar, különben szexuális kényszerítés vagy szexuális erőszak valósul meg.
2015. febr. 2. 17:18
 8/12 anonim ***** válasza:

"Mindenhol azt lehet olvasni az interneten hogy 14 év lett az úgymond beleegyezési korhatár"

Ez nem mostanában "lett" ennyi, már nagyon régóta ez...

Ezt az utóbbi időben módosították annyiban hogy kiskorúak között már csak 12 év az alsó korhatár

2015. febr. 3. 08:41
 9/12 anonim ***** válasza:
Igen, létesíthet. Csak éppen a nagykorú férfi nem létesíthet a 14 éves lánnyal.
2015. febr. 3. 16:02
 10/12 kovpet ***** válasza:

Miquel: miért terjesztesz valótlanságot?

Idéztem a vonatkozó jogszabályt, ami alapján nem tilos. Ha te azt állítod, hogy tilos, akkor légy szíves támaszd alá te is valami jogszabályi idézettel.

2015. febr. 3. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!