Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha a közös lakás az én tulajdo...

Ha a közös lakás az én tulajdonom, válás után a tulajdonjog automatikusan átíródik a volt feleségem nevére is, vagy ezt külön intézni kell?

Figyelt kérdés
A bíróság az ingatlannal kapcsolatban külön nem rendelkezett, tehát megegyeztünk a 1/2-1/2 arányban.

#válás #tulajdonjog #tulajdon átírás
2015. jan. 29. 18:08
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

nem

de ha a házasság előtt már a tied volt akkor semmi nem jár belőle az exnek !

2015. jan. 29. 18:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Na most mi van???

" közös lakás az én tulajdonom,"

Ha a te tulajdonod, akkor a lakás nem közös. Akkor egyedül a te lakásod.

2015. jan. 29. 18:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha megegyeztetek a fele-fele arányban, de a bíróság nem rendelkezett arról, hogy a közös vagyon így kerül megosztásra, akkor ez ajándékozás vagy adásvétel lehet.

Ha a bíróság rendelkezett volna róla, akkor a jogcím házassági közös vagyon megosztása lett volna, ami illetékmentes. Miért nem kértétek ezt ítéletbe foglalni?

2015. jan. 29. 18:26
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

Ha a lakás közös, akkor nincs min megegyezni, mert a Telekkönyvben 50-50 % a tulajdonjogotok.

Ha a lakást a házasság előtt szerezted, és egyedüli tulajdonod, akkor a feleségeknek nem jár semmi. Esetleg akkor kaphat valamit, ha a házasság alatt felújítottátok. Ennek a költségnek a felét kaphatja.

5/7 anonim ***** válasza:
8%

"Ha a te tulajdonod, akkor a lakás nem közös. Akkor egyedül a te lakásod."

Ez így nem teljesen igaz. A házassági vagyonközösség ingatlannyilvántartáson kívüli tulajdoni igényt keletkeztet(het).

6/7 anonim ***** válasza:
100%
ilyen idiotan hogy lehet fogalmazni, meg is erdemled ha a feleseged kisemmiz
2015. jan. 29. 23:04
 7/7 A kérdező kommentje:
A közös lakás alatt nem a tulajdonviszonyt értettem, hanem azt, ahol együtt élünk. A lakás a házasság ideje alatt szerzett vagyon. Mindenkinek köszönöm a válaszát.
2015. jan. 30. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!